Puoliaika.com otteluennakko: Manchester City – Tottenham

premier-league-jalkapallo-puoliaika.com

Lauantain herkkupalana nähdään ottelu, jossa kovakuntoinen Tottenham matkustaa viime aikoina takellelleen Manchester Cityn vieraaksi Etihadille.

Kuka olisikaan kesällä uskonut, että tammikuun loppupuolella Manchester Cityn fanit alkaisivat jo osoittaa turhautumista uuden päävalmentajan saavuttamiin tuloksiin. Kesällä lähes jumalasta seuraavana seuraan saapuneen Pep Guardiolan piti taata liigamestaruus vähintään 10 pisteen etumatkalla muihin kilpailijoihin. Espanjalainen fakiiri on saanut kuitenkin huomata, kuinka haastava Valioliiga onkaan.

TSEKKAA TÄMÄ:

Tällä hetkellä City majailee liigassa sijalla 5, eikä joukkueen peliotteet ole vakuuttaneet syksyn unelmastartin jälkeen. Suurimmat ongelmat ovat leijailleet katastrofaalisen puolustuspään ympärillä. Joe Hartin maalilla korvannut Claudio Bravo on ollut yksi liigan surkeimmista torjujista. Toppariksi 55 miljoonalla eurolla kesällä saapuneen John Stonesin suoritukset ovat olleet koomisen huonoja. Nuorella topparilla on toki aikaa kehittyä huippupelaajaksi, mutta miehen itseluottamus on pohjamudissa jatkuvien kardinaalivirheiden jälkeen.

Cityn ongelmat eivät ole ainoastaan puolustuspään syytä, sillä myöskään hyökkäysosasto ei ole toiminut toivotulla tavalla. Guardiola on yllättävän usein penkittänyt jopa Manchester Cityn kenties kaikkien aikojen parhaan pelaajan, Sergio Agüeron. Aikaisemmin liigan paras hyökkääjä on ollut täysin koskematon ja viimeisimmät huhut maailmalla kertovat Kun Agüeron olevan tyytymätön saamaansa kohteluun ja harkitsevan siirtoa muihin maisemiin. Pep Guardiolan mukaan argentiinalainen on allekirjoittanut uuden sopimuksen Cityn kanssa, mutta mitään virallista tiedotetta asiasta ei ole julkaistu.

Vieraileva Tottenham on maagisessa vireessä. Seitsemän ottelun voittoputkessa oleva Spurs matkustaa Manchesteriin täynnä itseluottamusta. Tottenham-luotsi Mauricio Pochettino tietää, että City on tänään täysin lyötävissä ja haistaa veren. Varsinkin keskikentällä erinomaista kautta pelaava nelikko: Victor Wanyama, Mousa Dembélé, Christian Eriksen ja Dele Alli on täysin ylivertainen Cityn jatkuvasti vaihtuvaan keskikentän keskustaan. Yaya Touré ja palomiehenä keskikentän keskellä pelaava Pablo Zabaleta eivät pärjää liikkeellään Spurs-nelikkoa vastaan.

City lähtee illan otteluun ilman pitkään sivussa olevaa İlkay Gündoğania. Keskikentän brassikaksikko Fernandinho ja Fernando ovat myös sivussa. Tämä pakottaa Guardiolan peluuttamaan Zabaletaa sekä Yaya Touréa keskikentän kaksikkona. Vammojen kanssa jatkuvasti painiva City-kapteeni Vincent Kompany on todennäköisesti huipputärkeästä ottelusta myös sivussa.

Tottenham-luotsi Pochettino saa valita miehistönsä lähes täysikuntoisesta joukkueesta. Ainoastaan nilkkansa loukannut Jan Vertonghen ja lonkkaansa hoivaava Erik Lamela ovat sivussa.

Tänään on luvassa herkullinen jalkapalloilta. Kaksi huippujoukkuetta kohtaavat niin sanotussa kuuden pisteen ottelussa. Cityllä on niskassaan kaikki paineet, koska joukkueella ei ole varaa pistemenetyksiin – varsinkaan kotona suoraa kilpailijaa vastaan. On mielenkiintoista nähdä miten Guardiolan miehistö vastaa fanien huutoon. Tottenham on huippuvireisenä monien papereissa jopa illan suosikki, niin vakuuttavaa Spursin liito on ollut.

Poimimme Betssonin listalta muutaman kohteen, joita kokeilemme illan ottelussa.

  • Tuplausmahdollisuus X2 @1.63
  • Molemmat joukkueet tekevät maalin @1.62
  • Punainen kortti @4.50
Edellinen artikkeliValioliigassa muutamia pelaajasiirtoja
Seuraava artikkeliVideo: Wayne Rooney on Manchester Unitedin kaikkien aikojen paras maalintekijä