Puoliaika.com otteluennakko: Liverpool – Leicester

Valioliiga otteluennakko

26/12/15 – 17:00

@Anfield, Liverpool

 

Timanttisessa iskussa oleva Leicester jahtaa täyttä pistepottia Liverpoolin vieraana. Unisesti koko joulukuun esiintynyt kotijoukkue hakee uutta nostetta kauteensa. Sarjajohtajan kohtaaminen on tähän mennessä suurin haaste Jürgen Kloppin lyhyen managerihistorian aikana Liverpoolissa.

Saksalaisen Jürgen Kloppin nimittäminen Liverpoolin manageriksi nostatti valtavan mediakohun, myös Liverpoolin fanit olivat haltioissaan. Nyt saksalaisen olisi jo aika alkaa lunastaa odotuksia, sillä Liverpool on pelannut jo 4 peliä putkeen ilman voittoa. Valioliigassa Liverpoolin edellinen voitto tuli marraskuun lopussa takeltelevaa Swanseaa vastaan. Viime viikolla punapaidat kokivat nöyryyttävän rökäletappion Watfordin vieraana.

Kotijoukkue lähtee otteluun usean avainpelaajan ollessa loukkaantuneena. Ykköstähti Daniel Sturridge sekä kesähankinta Danny Ings puuttuvat hyökkäyspäästä. Keskikentältä on sivussa James Milner. Alakerran avausnelikosta sairastupaa täydentävät Joe Gomez, Martin Skrtel ja Dejan Lovren. Ykkösvahti Simon Mignoletin pelikunto on arvoitus.

Vierasjoukkue Leicesterin suunta Valioliigan kuntopuntarissa on täysin eri kuin isännillä. Leicester on viimeksi hävinnyt liigapelin syyskuun lopussa, Arsenalin ollessa parempi King Power Stadiumilla 5-2 lukemin. Edellisviikolla Leicester päihitti Evertonin vieraissa 3-2 ja sitä ennen jalkoihin jäi Chelsea.

Leicester-manageri Claudio Ranierin huolena on ykköshyökkääjä Jamie Vardyn reisivamma. Ranieri otti Vardyn vaihtoon Everton-voitossa, mutta italialaisen mukaan kyseessä oli ainoastaan varotoimi ja hän odottaakin englantilaisen johtavan Leicester-hyökkäystä Anfieldilla.

Vasemman laidan ompelukone Jeffrey Schluppin sekä keskikentän johtaja Danny Drinkwaterin poissaolot ovat muut valmennusjohdon merkittävät huolet. Muuten italialainen Ranieri pääsee valitsemaan parhaan miehistönsä Andfieldin koitokseen.

Kaikki paineet ottelussa lankeavat Liverpoolin niskaan. Vaikka Leicester johtaa sarjaa jouluna, ei kukaan silti tosissaan odota pikkuseuran voittavan mestaruutta. Liverpoolin alakerran loukkaantumiset ja Leicesterin huippuvire kääntävät vaakakuppia vahvasti vierasjoukkueen puolelle.

Iltapäivän kamppailussa vierailija on kuntopuntarin perusteella selkeä suosikki. Jos Ranierin miehistö pystyy ylläpitämään suvereenia tempoaan ja hyökkäys iskee paikoista maalit, tulee Leicester hoitamaan ottelun nimiinsä. Paljon riippuu myös Leicesterin keskikentän taklauskoneen, N’Golo Kanten pelikunnosta – mies voi parhaimmillaan dominoida keskikenttää yksinään. Silti Liverpoolin aliarvioiminen kotikentällään olisi äärimmäisen naiivi temppu.

Toimituksen pelisuositus: Liverpool 1, 2 – Leicester 0, 2, 3

Poimimme muutaman kertoimen NordicBetin listalta:

  • Leicester @4.00
  • Maalimäärä: yli 2.5 maalia @1.70
  • Tuplausmahdollisuus X2 @1.85

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän