Puoliaika.com otteluennakko: HJK – HIFK

Jalkapallon otteluennakot Puoliaika.comissa

HJK ja HIFK kohtaavat tänään kauden toisessa Stadin derbyssä yli 10 000 katsojan edessä Töölön jalkapallostadionilla. ISTV ja Ruutu+ näyttävät kello 18.30 alkavan ottelun suorana lähetyksenä.

HJK avauskokoonpano: Markus Uusitalo (MV), Hannu Patronen, Ville Jalasto, Aapo Halme, Juha Pirinen, Evans Mensah, Anthony Annan, Moshtagh Yaghoubi, Demba Savage, Filip Valencic, Akseli Pelvas 

HIFK avauskokoonpano: Tomi Maanoja (MV), Nosh A Lody, Xhevdet Gela, Jukka Halme, Pekka Sihvola, Juho Mäkelä, Otto-Pekka Jurvainen, Esa Terävä, Jani Bäckman, Mika Väyrynen (C), Nnaemeka Anyamele

Tänään on edessä HJK:n ja HIFK:n kahdeksas kohtaaminen Veikkausliigassa. Klubi on sarjakärjessä ja lähtee otteluun jälleen kerran ylivoimaisena ennakkosuosikkina. Altavastaajan asemassa oleva HIFK on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja kaipaa kipeästi sarjapisteitä.

Sarjataulukoille voidaan tämän otteluparin kohdalla näyttää keskisormea, sillä seitsemästä edellisestä derbystä molemmat ovat voittaneet yhden ja peräti viisi kertaan ollaan päädytty pistejakoon. Loppuunmyyty stadion ja paikallislataus muuttaa ihmeellisellä tavalla voimasuhteita ja varsinkin HIFK:n pelaajat pelaavat usein selkeästi oman rutiinitasonsa yläpuolella.

HJK ja HIFK kohtasivat edellisen kerran toukokuussa, jolloin tuloksena oli maaliton 0-0 tasapeli. HJK sai ottelussa pallon jo kertaalleen maaliin, mutta Akseli Pelvaksen osuma hylättiin paitsiona. Pelin käsikirjoitus oli tuttu ja edellisten derbyjen kaltainen – HJK piti palloa ja HIFK puolusti tiiviisti koko joukkueena.

HIFK:n joukkuepuolustaminen on myös tänään avainroolissa, kun HJK oletettavasti vyöryttää laitojen kautta hyökkäyksiään. Skotlantiin siirtynyt Alfredo Morelos on nyt poissa Klubin vahvuudesta ja isot maalintekopaineet lepäävät Akseli Pelvaksen harteilla. HIFK saa omat paikkansa vastahyökkäyksistä ja mahdollisesti prässin tuottamista riistoista.

HIFK:n pelinrakenteluvaiheessa katseet kohdistuvat vähemmän yllättäen joukkueen kapteeniin Mika Väyryseen. Antti Muurisen kärkiparivalinta Juho MäkeläPekka Sihvola näyttäisi vaikuttavan siltä, että HIFK lähtee selkeään 5-4-1 muodostelmaan puolustaessa. Hyökätessä muoto on muuttunut varsinkin derbyissä usein 4-4-1-1 muotoon.

HIFK:n kokoonpanosta ovat tänään loukkaantumisten takia sivussa Pauli Kuusijärvi, Tommi Vesala sekä Kim Raimi. HJK:n rosterista ovat sivussa keskikentän tärkein pelaaja Atomu Tanaka ja vaihtopelaajan rooliin jäänyt Roni Peiponen. Moshtagh Yaghoubi palaa Klubin kokoonpanoon, mutta Tanakan poissaolo kirpaisee.

Molempien joukkueiden kannattajapäädyt myytiin loppuun jo reilusti ennen ottelua ja vapaita paikkoja näyttäisi olevan jäljellä enää yläkatsomossa, jossa on hajapaikkoja. Tunnelma tulee siis olemaan jälleen totutun timanttista, kun kaksi Suomen parasta kannattajaryhmää ottaa mittaa toisistaan Töölön jalkapallostadionilla.

Kaikki derbyt nähneenä vasta nyt on ensimmäistä kertaa fiilis, ettei HIFK:n loukkaantumisten runnoma puolustuslinja kestä HJK:n valtavaa ja leveää hyökkäyspainetta. Ensimmäisessä derbyssä nollapelin torjunut Tomi Maanoja saa olla parhaimmillaan, jos HIFK aikoaa venyä pisteille. Historia osoittaa, ettei se todellakaan ole mikään mahdoton tehtävä.

Lähdemme seuraamaan ottelua paikan päälle ja poimimme Nordicbetin pelilistalta seuraavat #LoveTheBet -kohteet otteluun:

  • Yli 4.5 keltaista korttia ottelussa: Kyllä @ 4.00
  • Ottelussa yhteensä yli 15.5 varoitusta/punaista korttia, kulmapotkua ja maalia: Kyllä @ 2.50

Siirtoikkuna on avattu NordicBetillä! Avaa tili vuoden parhaalle vedonlyöntiyhtiölle 31. elokuuta mennessä ja nappaa jopa 150 eurolla siirtoikkunabonuksia ja tervetulotarjouksia Avaa tili 31.8 mennessä ja saa bonuksia joka kuukausi vuoden loppuun saakka.

Katso linkistä vedonlyöntibonuksen lunastusohjeet!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!