Puoliaika.com otteluennakko: HIFK – HJK

Puoliaika - otteluennakko, jalkapallo

Puoliaika - otteluennakko, jalkapalloTänään pelataan Veikkausliiga-kauden ensimmäinen Stadin derby, kun HIFK ja HJK kohtaavat Helsingin Telia 5G-Areenalla kello 18.30 käynnistyvässä ottelussa. HJK lähtee otteluun ylivoimaisena suosikkina.

Viime kaudella molemmat joukkueet voittivat yhden derbyn ja yksi päättyi maalittomaan tasapeliin. Toissa kaudella kaikki kolme paikallisottelua päättyivät 1-1 tasapeleihin. Historiaa tutkiessa HJK ei nauti ennakkosuosikin asemasta. Veikkausliigaa 17 pisteellä johtavan HJK:n pelaajamateriaali tuntuu kuitenkin olevan ylivertainen tällä hetkellä verrattuna HIFK:n joukkueeseen. HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Tähtirinnat ovat voittaneet vain yhden ottelun tällä kaudella.

HIFK:lla oli edellisessä IFK Mariehamn-kohtaamisessa todellinen toppariongelma ja toisena keskuspuolustajana nähtiin normaalisti laitapelaajana esiintynyt Tommi Vesala. HIFK:n päävalmentaja Antti Muurisella on tänään iso työ saada pelaava kokoonpano jalkeille.

Isoin taistelu käydään tänään stadionin keskikentällä

Viimeisimmässä derbyssä, jonka HIFK voitti 2-1, punapaidat onnistuivat estämään HJK:n pelinrakentelun jo aikaisessa vaiheessa. Mikäli HIFK haluaa tänään taistella pisteistä niin sen tulee ottaa keskikentän kenttätapahtumat haltuunsa ja estää pallon saaminen HJK:n taitaville yksilöille puolustuslinjan ja keskikentän väleihin syntyviin rakoihin.

PS Kemiä vastaan huilannut Moshtagh Yaghoubi lienee sivussa, joten HJK:n keskikenttä muodostuu oletettavasti kolmikon Anthony Annan, Atom ja Sebastian Dahlström ympärille. Pelikuntoisena Yaghoubi on 100-varma avauksen pelaaja ja myös Vincent Onovo on Mika Lehkosuon vaihtoehtona. HIFK:n kolmikko on lähes koko kauden ajan ollut Xhevdet Gela, Mika Väyrynen ja Jukka Halme. HIFK-kapteeni Väyrynen on joukkueensa tärkein pelaaja ja HJK yrittää varmasti pelata kokeneen maajoukkuemiehen irti palloista äärimmäisellä aggressiivisuudella.

Kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos johtaa Veikkausliigan maalipörssiä kahdeksalla maalilla ja Morelos on tehnyt tällä kaudella maalin joka kerta, kun hän on ollut Klubin avauskokoonpanossa. HIFK aloittanee yhdellä kärkipelaajalla, joten kärjessä nähdään suurella todennäköisyydellä joko Mikael Forssell tai Pekka Sihvola. Forssellille tämä ottelu ei ole yksi muiden joukossa, sillä hänellä on valtavat näyttöhalut entiselle seuralleen ja erityisesti Mika Lehkosuolle, joka ei antanut hänelle vastuuta sinivalkoraitapaidoissa.

hifkHJK hallitsee kenttätapahtumia, HIFK iskee vastaan

HJK on tuntunut ”pelkäävän” edellisissä otteluissa, koska sen on lähtökohtaisesti ja yksinkertaisesti voitettava tämä kamppailu. HIFK puolustaa myös tänään koko joukkue pallon alla viimeiseen mieheen asti. Morelos on tällä hetkellä niin kovassa liekissä, että hänen jääminen ilman maalia on epätodennäköistä.

Kuten aikaisemmat kohtaamiset näiden joukkueiden välillä todistavat, niin paikallislataus ja ottelun suuruus näkyvät usein lopputuloksessa lähtökohdista huolimatta. HJK:n peli on kuitenkin ottanut huomattavia harppauksia eteenpäin viime kaudesta. Joukkue on pallon riistäessään todella vaarallinen ja pyrkii riistoihin nähtyä ylempänä. Se avaa joukkueelle myös tänään tukun maalipaikkoja. Nyt vain tuntuu siltä, että on vihdoin ja viimein HJK:n vuoro näyttää osaamisensa.

Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet, joita kokeilemme illan ottelussa:

  • Yli 2,5 maalia @ 1,87
  • HJK -1 @ 1,98

unibetAvaa tili Unibetille ja saat 100% talletusbonuksen, sekä 10 € riskittömän mobiilivedon. Paljon livelähetyksiä ja kaikkea muuta. Avaa tili tästä, kerää bonukset ja nauti futiksesta.