Puoliaika.com otteluennakko: FC Lahti – RoPS

Jalkapallon otteluennakot Puoliaika.comissa

Veikkausliigassa pelataan tänään kolme ottelua. PS Kemi isännöi Vaasan Palloseuraa, KuPS saa vieraakseen HIFK:n ja FC Lahti kohtaa Rovaniemen Palloseuran. Puoliaika.comin toimitus kiinnittää katseensa FC Lahden ja RoPS:n kohtaamiseen.

Veikkausliigassa eletään ratkaisun hetkiä, kun jäljellä on kuusi ottelukierrosta. Sarjaa johtavan HJK:n ero toisena olevaan FC Lahteen on jo 16 pistettä, joten mestaruus matkaa tänä vuonna lähes varmasti Helsinkiin.

Hopea- ja pronssimitalien kohtalo sen sijaan on todella mielenkiintoinen, sillä niistä taistelee vielä useampi joukkue. FC Lahden lisäksi KuPS:lla, Ilveksellä, SJK:lla ja IFK Mariehamnilla on kaikki saumat mitaleille ja eurokentille johtavaan sarjasijoitukseen.

Tänään FC Lahti kohtaa kotikentällään RoPS:n, joka on sarjataulukossa yhdeksäntenä. RoPS on hävinnyt kolmea ottelua peräkkäin (SJK, Ilves, PS Kemi) ja Juha Malisen suojattien maaliero näistä otteluissa on surkea: kaksi tehtyä ja seitsemän päästettyä. Tänään joukkue lähtee hakemaan kokoonpanojen perusteella varsin puolustavalla taktiikalla mahdollisia yllätyspisteitä.

Kesken kauden myydyn Emeka Friday Ezen jättämän aukon takia rovaniemeläisten maalinteko-ongelma on valtava. Simo Roiha ei ole tänään kokoonpanossa ja Sakari Tukiaisesta ei yksinkertaisesti ole täyttämään nigerialaiskärjen saappaita. RoPS:lla on haasteita päästä riittävän laadukkaille maalipaikoille. Laidoilla riittää nopeutta ja taitoa Timo Stavitskin johdolla. Tukiainen ei kuitenkaan ole niin kliininen pelaaja, että joukkueen kannattaisi viljellä hänelle jatkuvaa keskityspalloa laidalta boksiin. Keskeltä on vaikea päästä ohi Lahden puolustuslinjasta.

FC Lahden puolustus on tällä kaudella ollut timanttia, sillä lahtelaiset ovat päästäneet koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja. 13 pelatussa kotiottelussa omissa on soinut vain yhdeksän kertaa. Joukkue koki kuitenkin tällä viikolla pahan takaiskun, kun ykkösmaalivahti Aleksandr Vasjutin on rannemurtuman vuoksi sivussa todennäköisesti koko loppukauden. Torjuntavastuun kantanee loppukauden otteluissa 21-vuotias Miikka Mujunen. Isoin kysymys on se, miten Mujunen selviää haasteesta?

Kotijoukkueen pelaajamateriaali on huomattavasti RoPS:n vastaavaa leveämpi. Siitä kertoo esimerkiksi se, että Toni Korkeakunnaksella on varaa jättää yhdeksän maalia tällä kaudella tehnyt brasilialaishyökkääjä Stenio penkille.

12 liigamaalia iskenyt Marko SimonovskiHenri Anier ja Santeri Hostikka ovat tällä kaudella olleet todella vaikeita pidettäviä vastustajan puolustukselle. Kaikki löytyvät joukkueen avauskokoonpanosta. Keskikentällä peliä johtava Hendrik Helmke luo yhdessä Hostikan kanssa suurimman osan FC Lahden hyökkäyspaikoista.

Miten FC Lahti onnistuu murtamaan tiiviisti ja matalalla puolustavan RoPS:n puolustuslinjan?

FC Lahti on ottelussa selkeä ennakkosuosikki. Lahden kotiottelut eivät paria poikkeusta lukuun ottamatta ole juurikaan tarjonneet tällä kaudella maaleja. Varmasta kotivoitosta lähdetään silti liikkeelle.

Poimimme NordicBetin pelilistalta seuraavan vedonlyöntikohteen otteluun, jota kokeilemme kevyellä panoksella:

  • FC Lahti voittaa + ottelussa alle 2,5 maalia @ 3,40

Muista myös Nordicbetin Futisviikonloppu-kilpailu, missä voit voittaa lipun Englantiin katsomaan futiksen täyteistä viikonloppua. Katso ohjeet tästä linkistä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here