Puoliaika.com otteluennakko: FC Inter – HIFK

HIFK:n kannattajat ovat pitäneet mahtavaa tunnelmaa yllä tämän kauden liigaotteluissa. Kuva Sonera Stadionilla 30. elokuuta 2016 pelatusta HIFK-HJK ottelusta. Kuva: Miro Lehto
HIFK:n kannattajat ovat pitäneet mahtavaa tunnelmaa yllä tämän kauden liigaotteluissa. Kuva Sonera Stadionilla 30. elokuuta 2016 pelatusta HIFK-HJK ottelusta. Kuva: Miro Lehto

Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kuuden ottelun kierros. Puoliaika.comin toimitus suuntaa katseensa Turkuun, jossa FC Inter ja HIFK kohtaavat elintärkeässä kuuden pisteen ottelussa. ISTV ja Ruutu+ näyttävät ottelun suorana lähetyksenä kello 18.15 alkaen.

Coolbetin kertoimet otteluun
1) FC Inter 2,50
X) Tasapeli 3,25
2) HIFK 2,90


1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.

12.

HJK
IFK Mariehamn
KuPS
VPS
RoPS
Ilves
SJK
PS Kemi
FC Lahti
HIFK
FC Inter

PK-35 Vantaa
O
26
25
25
25
25
25
25
25
25
25
25

26
V
14
13
12
12
11
12
12
10
7
5
5

3
T
8
7
5
5
7
4
3
4
8
6
6

7
H
4
5
8
8
7
9
10
11
10
14
14

16
ME
42- 24
28- 18
30- 22
26- 20
36- 26
26- 27
34- 31
24- 30
30- 35
27- 34
19- 34

26- 47
P
50
46
41
41
40
40
39
34
29
21
21

10

FC Inter on voittanut joukkueiden molemmat kohtaamiset tällä kaudella. Tilanne sarjan hännillä on äärimmäisen tiukka, sillä molemmat ovat yhtä monen pelatun ottelun jälkeen tasapisteissä. FC Inter on sarjataulukossa liigakarsijan paikalla ja HIFK kymmenentenä paremman maalieron turvin.

Molemmat joukkueet tiedostavat ottelun tärkeyden. Panokset ovat illan ottelussa kovemmat kuin kertaakaan tällä kaudella.

– Vaikka pelejä on paljon jäljellä, ei tappioon ole oikein varaa. Haluamme jättää HIFK:n meidän taakse ja se vaatii voittoa huomenna, FC Interin päävalmentaja Shefki Kuqi sanoo seuran verkkosivuilla.

– Sarjataulukosta voi nähdä, että liigakarsijan paikalle johtavasta sijoituksesta on muodostumassa meidän ja Interin välinen kamppailu. Ottelun tärkeyttä on turha vähätellä, sillä onhan se klassinen kuuden pisteen ottelu. Turku on ollut meille vaikea paikka pelata, HIFK-kapteeni Esa Terävä myöntää seuran verkkosivuilla.

Interin kokoonpanosta puuttuvat varmuudella pelikieltoa kärsivä Faith Obilor sekä pitkäaikaispotilaat Pape Sow ja Oskari Qvick. Myös Joni Aho, Lucas Garcia, Philip Njoku ja Henrik Moisander ovat vielä sivussa. HIFK:lta ovat loukkaantumisten takia sivussa vain Emil Conti sekä Jukka Halme. Poissaolijalistaa katsellessa HIFK saa siis merkittävän edun.

FC Interin edellinen kotivoitto on kesäkuulta. Se tuli juuri HIFK:ta vastaan.
FC Interin edellinen kotivoitto on kesäkuulta. Se tuli juuri HIFK:ta vastaan.

Ottelun tärkeys näkyy kentällä – odotettavissa vähämaalinen ottelu?

FC Inter ja HIFK ovat hävinneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme, joten tässä valossa kotijoukkue lähtee otteluun lievänä ennakkosuosikkina. Viime perjantaina VPS nollasi HIFK:n Sonera Stadionilla lukemin 1-0 ja FC Inter kärsi 1-0 vierastappion SJK:lle.

Interin pelaajalistaa katsellessa on pakko ihmetellä, miten turkulaisseura voi kyntää tällä hetkellä sarjan hännillä. Joukkue vahvistui loppukaudeksi Erfan Zenelillä, jolta ei kuitenkaan ole irronnut tehoja odotetusti. Hyökkäyspelaamisessa Njazi Kuqin sekä Guy Gnabouyoun rooli korostuu, jonka lisäksi laidoilta löytyy tuulennopea ja arvaamaton Solomon Duah. Kuqi on tehnyt Inter-paidassa kolme maalia viidessä ottelussa ja hän on jo tässä ajassa ehtinyt nousta Interin sisäisen maalipörssin jaetulle kärkipaikalle.

Interin poissaolijoista johtuen puolustuspäässä vastuu lepää päävalmentaja Kuqin mukana tuoman Kosta Manevin sekä Egzon Belican harteilla. Kokenut Inter-kapteeni Henri Lehtonen pelasi 90 minuuttia SJK:ta vastaan ja hänen työmoraalia Inter tarvitsee myös tänään. Pallotaitava kymppipaikan kosovolaispeluri Bajram Nebihi (192 cm) on ollut Interille selkeä vahvistus, vaikka kahdessa ottelussa ei tehoja ole tullutkaan.

HIFK esiintyi Vaasan Palloseuraa vastaan pirteästi, mutta selkeille maalipaikoille pääseminen tuotti jälleen kerran vaikeuksia. Keskikentälle loppukaudeksi hankittu Mika Väyrynen on ollut jopa odotettua parempi vahvistus HIFK:lle ja hän on tuonut täysin uuden vaihtoehdon pelinrakenteluun. Xhevdet Gela esiintyi VPS:aa vastaan vahvasti, mutta hänen heikkoutena ovat tällä kaudella olleet lukuisat pallonmenetykset sekä harhasyötöt. Vaihtoehtoja keskikentän keskustaan ei kuitenkaan ole liikaa. Fredrik Lassas on pelannut laidalla, vaikka on parhaimmillaan nimenomaan keskikentällä.

HIFK:n hyökkääjäparina aloittanee tänäänkin kaksikko Pekka Sihvola Ville Salmikivi. Molemmat ovat tehneet tällä kaudella kuusi liigamaalia. Varsinkin Sihvola on saanut täysin uuden vaihteen peliinsä, kun Antti Muurinen korvasi Jani Honkavaaran päävalmentajan pestissä. Juho Mäkelä ei saa kentälle päästessään riittävän laadukkaita palloja boksin sisälle, josta mies on vuosien varrella tehnyt suurimman osan maaleistaan. PK-35 Vantaasta tähtirintoihin siirtynyt Aleksi Ristola debytoi VPS-ottelussa, mutta ei vielä häikäissyt. Vahvarakenteinen Ristola tuo kuitenkin juoksuvoimaa HIFK:n hyökkäyspelaamiseen.

Veritas Stadionilla tullaan tänään näkemään todella tasainen liigaottelu, jossa nähdään kaksi taistelevaa joukkuetta. Ratkaiseva asia pelin kannalta on se, kumpi joukkue saa keskikentän haltuun. Onkin vaikea sanoa, kumpi joukkueista ottaa pallonhallinnan itselleen. Dominoiko Väyrynen vai Zeneli?

Lähtökohdat huomioiden tässä ottelussa tuskin tullaan näkemään paljoakaan maaleja. Uskomuksemme perustuu siihen, että ottelun tärkeys näkyy tietynlaisena ”varovaisuutena”, jonka takia vastahyökkäyksiin johtavia pallonmenetyksiä pyritään välttämään. Molemmat joukkueet haluavat tästä ottelusta kuitenkin kolme pistettä, joten omaa maalia varjellaan hinnalla millä hyvänsä. Ottelun avausmaalin merkitys korostuu, mutta ei olisi suurikaan yllätys mikäli toiselle puoliajalle edettäisiin maalittomassa 0-0 tilanteessa. HIFK:n vierasvoiton kerroin (2,90) ei ole todellakaan päivän huonoin vetokohde tasaisten lähtökohtien takia.

Puoliaika.comin toimituksen Mondeon keula osoittaa tänään Turkuun ja poimimme Coolbetin pelilistalta seuraavat kohteet ottelua varten:

  • Alle 2,5 maalia / 1,68
  • Kotijoukkueen (FC Inter) varoitukset ottelussa yli 1,5 / 1,95
  • Enemmän maaleja 2. puoliajalla / 2,10

coolbet_tagline_logo_RGB_original

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän