Puoliaika.com otteluennakko – EM-finaali: Portugali – Ranska

Jalkapallon EM 2016 Ranska

Jalkapallon EM 2016 Ranska

Portugali haastaa isäntämaa Ranskan EM-kisojen finaalissa.

Kesän 2016 EM-kisat huipentuvat sunnuntai-iltana, kun Portugali ja Ranska ottavat mittaa toisistaan kisojen finaalissa.

Kisoihin Saksan ohella suurimpana ennakkosuosikkina lähtenyt Ranska pystyi navigoimaan tiensä finaaliin valtavista paineista huolimatta. Maan kansa odotti Didier Deschampsin miehistöltä vähintään finaalipaikkaa, jonka se varmisti lyömällä välierässä Saksan kahdella Antoine Griezmannin maalilla.

Kisojen alla juuri Griezmannin sekä keskikenttämies Paul Pogban harteille aseteltiin sateentekijän viittaa. Heistä Atlético Madrid -hyökkääjä on vastannut huutoon ja iskenyt matkalla finaaliin jo 6 maalia. Griezmann oli jo ennen kisoja tulikuuma suosikki voittamaan turnauksen maalipörssin, jonka hän nyt käytännössä varmasti pokkaa.

Paul Pogban kisat ovat olleet huomattavasti vaisummat. Juventus-tähti ei ole missään nimessä pystynyt dominoimaan otteluita keskikentältä ja hänen parhaista taidoista on nähty vain välähdyksiä. Pogban ympärillä pyörii jatkuvasti huhumylly, joka vie miestä Real Madridiin ja Manchester Unitediin. Siirtoruletti ei voi olla vaikuttamatta keskikentän maestroon. Ja on syytä muistaa, että mies on vasta 23-vuotias.

Deschampsin Ranskalla tuntuu edelleen olevan yksi vaihde käyttämättä, sillä joukkueen hyökkäyspeli ei ole ollut ihan odotetun dominoivaa. Varsinkaan laukaisuhetkillä se ei ole pystynyt olevaan murhaavan tehokas, vaikka huippuluokan ratkaisijoita riittää yllin kyllin ja onhan Ranska toki tehnyt paljon maaleja. Saksaa vastaan välierässä Deschamps luki Saksan Jogi Löwin aihiot mestarillisesti ja se sai pidettyä maailmanmestareiden pelaamisen hitaana siirtelynä laitojen ja keskikentän välillä. Saksa joutui turvautumaan lähes koko toisen jakson pelkkiin keskityksiin isäntämaan organisoitua puolustusta vastaan.

Ranskan puolustus tuntuu toimivan todella mallikkaasti, vaikka sen keskikenttä onkin hieman epätasapainoinen. Puolustussuuntaan ranskalaiset tekevät töitä esimerkillisesti, mutta sen syöttöpeli keskialueella on ollut ruosteista. Sen ainoa syvältä peliä rakentava syöttökone on istunut käytännössä koko kisat penkillä ja nyt se kohtaa hieman samantyylisellä keskikentän miehityksellä pelaavan Portugalin. Ranskan atleettinen keskikenttä voisi hyötyä Yohan Cabayen rauhallisesta pelinrakentelusta, mutta Deschamps tuskin alkaa finaaliin vaihtamaan voittavaa kaavaa.

Portugali on puolestaan parantanut otteitaan läpi kisojen. Alkusarjasta se pääsi kolmella tasapelillä jatkoon, mutta heikkojen tulosten takana oli paljon hyviä asioita – jotka ovat jatkopeleissä alkaneet loksahdella paikoilleen. Finaalin altavastaaja ei ole päästänyt maaliakaan jatkopeleissä ja sen puolustuspelaaminen on toiminut mallikkaasti. Kroatiaa vastaan nähtiin vielä alkusarjasta tuttua kaaospuolustamista, mutta neljännesvälierän jälkeen Portugalin alakerta on ollut rautaa.

Hyökkäyspelissään Portugali tykkää pitää palloa ja käytännössä jokainen hyökkäyspelaaja on teknisesti erittäin vahva pienissäkin tiloissa. Silti se on parhaimmillaan nopeissa vastaiskuissa ja todennäköisesti valmentaja Fernando Santos antaa finaalissa pallonhallinnan mielellään Ranskalle. Portugalin peli perustuu pääosin Cristiano Ronaldon päätä etsivien keskitysten lähettelyyn, mutta se pystyy myös murtautumaan laatikon sisään kombinaatioilla.

Kuten Ranskalla, on Portugalilla myös lisävaihde käytettävissään. Sen peli ei ole missään nimessä täydellistä ja monien mukaan se on päässyt finaaliin onnen ja helpon arvan ansiosta. Parhaimmillaan se on silti Ranskallekin erittäin paha vastus ja potentiaalinen mestarijoukkue kuten Puoliajan lohkoennakossa ennen kisoja ennustimmekin. Silti se on finaalijoukkueista haavoittuvaisempi ja lähtee otteluun altavastaajana.

Vedonlyöjien kannattaa tsekata Coolbetin erikoiskohteet illan finaaliin tästä linkistä.

Ottelu on todennäköisesti tasaväkinen vääntö, jossa marginaalit ovat kliseisesti pieniä. Kumpikin joukkue pystyy haavoittamaan vastustajaansa. Ranska on kotiyleisön ja tulikuuman Griezmannin kautta ennakkosuosikki Euroopan mestariksi. Portugalilla on finaalissa varmasti myös sanansa sanottavana, eikä ottelussa välttämättä saada paremmuutta ratkottua 90 minuutin aikana.

Puoliaika.comin toimitus pitää Ranskaa yhdellä maalilla parempana joukkueena ja uskoo kisaisännän nappaavan mestaruuden illan päätteeksi.

francefinal

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here