Puoliaika.com ennakko: Veikkausliigassa kuuden ottelun kierros

Puoliaika - otteluennakko, jalkapallo

Puoliaika - otteluennakko, jalkapalloIllan ottelut / Keskiviikko 31.5.2017
FC Inter – FC Lahti
HJK – SJK
IFK Mariehamn – RoPS
Ilves – PS Kemi
JJK – KuPS
VPS – HIFK

Veikkausliigassa pelataan tänään täysi kuuden ottelun kierros. Puoliaika.com ottaa käsittelyyn jokaisen ottelun pintaraapaisulla ja nostaa esille jokaisesta ottelusta mielenkiintoisimmat pelikohteet. Kaikki kuusi ottelua pyörähtävät käyntiin kello 18.30.

FC Inter – FC Lahti (1: 2,10 – X: 3,20 – 2: 3,65)
Edellisessä ottelussaan HIFK:sta 2-0 vierasvoiton hakenut FC Inter nousi kolmella pisteellä häntäpäästä jo neljänneksi. Mitalisijoille ennen kauden alkua povattu turkulaisjoukkue pelasi taktisesti kypsän ottelun IFK:ta vastaan tuloksellisesti surkean PS Kemi kotitappion (1-3) jälkeen. Omissa ei soinut ja palkintona oli kauden neljäs voitto. FC Interin hyökkäyskalusto, tai ainakin kärkipari, on jopa Veikkausliigan paras. Hyökkäyksestä löytyy laadun lisäksi leveyttä. Viisi maalia tykittänyt Inter paras maalintekijä Njazi Kuqi ja Timo Furuholm saavat tulitukea laidoilta HIFK:ta vastaan avausmaalinsa tehneen Mac Kandjin ja taitavan Lucas Garcian johdolla.

FC Lahti taisteli lauantaina maalittoman tasapelin HJK:ta vastaan. HJK-ottelua ennen lahtelaisryhmä kävi hakemassa upean 2-0 vierasvoiton hallitsevasta Suomen mestarista IFK Mariehamnista. Kuudentena sarjataulukossa etenevä FC Lahti on vain pisteen perässä Interistä ja Lahti on Veikkausliigan toiseksi vähiten maaleja (7) päästänyt joukkue. Oma pää on toiminut, mutta maalinteon kanssa on ollut pieniä haasteita.

Odotettavissa on vähämaalinen ottelu. Inter on voittanut tähän mennessä vain yhden neljästä kotiottelustaan ja FC Lahti on kerännyt viidestä vierasottelusta peräti kahdeksan pistettä. Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet otteluun:

 • Tasapeli @ 3,20
 • Alle 2,5 maalia @ 1,66

HJK – SJK (1: 1,55 – X: 3,80 – 2: 6,50)

Kierroksen kärkikamppailu pelataan Helsingissä, kun Veikkausliigaa johtava HJK saa vastaansa neljän ottelun tappiottomassa putkessa ja viidentenä sarjataulukossa olevan SJK:n. HJK ei ole kokenut tällä kaudella ainuttakaan tappiota kotikentällään ja se on päästänyt neljässä kotiottelussaan vain yhden maalin. SJK puolestaan on pelannut kolme edellistä vierasotteluaan ilman voittoa.

HJK saanee kokoonpanoonsa merkittävän vahvistuksen, kun pari edellistä ottelua alaraajavamman takia sivussa ollut Moshtagh Yaghoubi palaa kokoonpanoon. Juuri Mosan poissaolo on näkynyt edellisissä otteluissa HJK:n pelinrakentamisessa. Kahdeksan maalia tällä kaudella iskenyt kolumbialaishyökkääjä Alfredo Morelos on jäänyt kahdessa edellisessä ottelussa koko muun joukkueen tavoin ilman maalia. Edellisen kerran joku muu HJK:n pelaaja kuin Morelos teki maalin JJK:ta vastaan 23. huhtikuuta.

HJK on ehdottomasti illan ottelun ennakkosuosikki ja lähtökohtaisesti odotettavissa on vähämaalinen ottelu. Minkälaisia lääkkeitä ex-HJK-valmentaja Sixten Boström kehittää tänään? Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet ottelua varten:

 • Alle 2,5 maalia @ 1,85
 • HJK voittaa yhdellä maalilla (HJK -1 tasapeli) @ 3,45
Jatkuuko Juha Malisen luotsaaman Rovaniemen Palloseuran ailahtelevat esitykset tänään Ahvenanmaalla?
Jatkuuko Juha Malisen luotsaaman Rovaniemen Palloseuran ailahtelevat esitykset tänään Ahvenanmaalla?

IFK Mariehamn – RoPS (1: 1,60 – X: 3,50 – 2: 6,70)

Hallitseva Suomen mestari IFK Mariehamn on tällä hetkellä minikriisissä. Peter Lundbergin luotsaama saarelaisryhmä on valunut alkukauden pelillisesti ehjien esitysten jälkeen sarjataulukossa yhdeksänneksi. Edelliset kolme ottelua ovat kulkeneet ilman voittoa ja voittojakin on kertynyt vain kaksi. Yhdeksästä pelatusta otteluta peräti viisi on päättynyt tasapeliin.

Rajusti muuttunut ja nuorentunut RoPS on Veikkausliigan epätasaisin joukkue. Voitto sieltä ja tappio täältä tuntuu olevan rovaniemeläisten trendi tällä kaudella. Viime lauantaina RoPS koki kauden viidennen tappionsa KuPS:lle lukemin 1-0. Puolustuspää ei ole toiminut toivotulla tavalla, vaikka Juha Malinen onkin saanut puolustuspelaamiseen lisää tarvittavaa jämäkkyyttä.

Kahtena edellisenä kautena IFK Mariehamnin ja RoPS:n kaikki liigakohtaamiset ovat päättyneet yhden maalin erolla. IFK Mariehamn on voittanut kuudesta kohtaamisesta kolme ja kolme kertaa on päädytty tasapeliin. RoPS:lla on tänään mahdollisuus ottaa piste Ahvenanmaalla ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun 2014.

Wiklöf Holding Areenan pienellä luonnonurmella nähdään tänään tasainen taistelu pisteistä. Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet otteluun:

 • Alle 2,5 maalia @ 1,70
 • IFK Mariehamn @ 1,60

Ilves – PS Kemi (1: 1,55 – X: 3,80 – 2: 6,50)

Vahvan ja vakuuttavan alkukauden jälkeen kärkisijoista taistelleen Tampereen Ilveksen kurssi on kääntynyt jyrkkään laskuun. Seitsemäntenä sarjataulukossa olevan IlveksentTappioiden määrä on kasvanut neljään, joista kolme on tullut edellisessä neljässä ottelussa. Syväkyykky nähtiin viime lauantaina, kun sarjanousija JJK murkasi Ilveksen kotikentällään 3-1. Voitto oli JJK:lle kauden ensimmäinen.

Lujaa ei mene tosin illan vastustajallakaan. Viimeistä edeltävä sarjassa kulkeva PS Kemi on kuntopuntarin heikoin joukkue. Viidestä edellisestä ottelusta on tullut peräti neljä kertaa takkiin. Jari Åhmanin luotsaaman PS Kemin ongelma tuntuu olevan maalinteko, jossa kemiläiset ovat onnistuneet toiseksi vähiten (8 tehtyä) HIFK:n jälkeen koko sarjassa. PS Kemi voitti edellisessä vierasottelussaan FC Interin 3-1, mutta tulos ei kerro koko kuvaa.

Ilves palaa tänään omalle tasolleen ja on selkeä ennakkosuosikki voittamaan ottelun. Tammelan stadionilla saatetaan nähdä keltavihreä pyörremyrsky. Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet ottelua varten:

 • Ilves -1 @ 2,55
 • Ilves johtaa puoliajalla @ 2,17
HIFK:sta KuPS:n päävalmentajaksi siirtynyt Jani Honkavaara on johtanut joukkonsa hurjaan lentoon.
HIFK:sta KuPS:n päävalmentajaksi siirtynyt Jani Honkavaara on johtanut joukkonsa hurjaan lentoon.

JJK – KuPS (1: 5,00 – X: 3,90 – 2: 1,65)

Sarjajumbo JJK otti lauantaina riemastuttavalla kauden avausvoittonsa, kun Ilves kaatui Harjun stadionilla 3-1 lukemin. Tänään Harjulle saapuu sarjan kovakuntoisin joukkue, kun Jani Honkavaaran luotsaama KuPS hakee jo kauden kuudetta voittoaan. Talvikaudella harjoitusotteluita ja Suomen Cupia dominoinut KuPS on yhdeksän pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa toisena 17 sarjapisteellä. Voitolla KuPS:lla on mahdollisuus nousta jopa piikkipaikalle, jos HJK ei voita SJK:ta samanaikaisesti Helsingissä.

KuPS:n kaksi tärkeintä pelaajaa ovat olleet alkukauden ajan nigerialaishyökkääjä Gbolahan Salami sekä keskikentän pellavapää Urho Nissilä, jotka ovat molemmat tehneet neljä maalia. Puolustuspää on toiminut kiitettävästi Veikkausliigan parhaimpiin maalivahteihin kuuluvan Otso Virtasen sekä topparipari Nikko Boxallin ja Azubuike Egwuekwen johdolla. JJK:n Gael Etock on tänään todella yksin hyökkäyspäässä näitä miehiä vastaan.

JJK kärsii tällä hetkellä loukkaantumisista ja SJK:sta lainalla olleen hyökkääjä Elias Ahteen paluu Seinäjoelle ei ainakaan tilannetta helpottanut. JJK:n pelaamisessa ei juurikaan ole ollut ilon hetkiä. Jyväskyläläiset ovat päästäneet eniten maaleja sarjassa (21) ja yhdeksästä ottelusta on tullut kuusi tappiota. Tänään JJK-luotsi Juha Pasoja saa laittaa paikallisbussiakin suuremman puolustusmuurin omalle 16-rajalle. Harjun stadionin ”samettinen” nurmi saattaa aiheuttaa KuPS:lle ongelmia pelinrakenteluvaiheessa.

Ihmeitä täytyy tapahtua, jos JJK aikoo haastaa KuPS:n. KuPS on ylivoimainen ennakkosuosikki ja voitto on todella lähellä. Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet otteluun:

 • KuPS @ 1,65
 • KuPS voittaa päästämättä maaliakaan @ 2,67
HIFK lähtee hakemaan tänään kauden toista voittoaan.
HIFK lähtee hakemaan tänään kauden toista voittoaan.

VPS – HIFK (1: 2,00 – X: 3,35 2: 3,80)

Vaasan Elisa Stadionilla kohtaavat tänään vaikeuksien kanssa painiva HIFK sekä vahvavireinen VPS. Liigakauten kahdella murskatappiolla avannut VPS on tehnyt todellisen ryhtiliikkeen – vaasalaisten kahdeksan edellisen ottelun saldo on upeat viisi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. VPS-päävalmentaja Petri Vuorinen luottaa vahvasti pallonhallintajalkapalloon. Steven Morrissey on VPS:n paras maalintekijä neljällä maalilla.

HIFK:n kausi on käynnistynyt odotusten mukaisesti. Yhdeksästä pelatusta ottelusta on kertynyt vain yksi voitto ja edellisestä neljästä ottelusta on kertynyt vain kaksi pistettä. Viime lauantaina HIFK kärsi vasta kauden kolmannen tappionsa, kun FC Inter ryöväsi pisteet Helsingistä 2-0 lukemin. HIFK:lla oli omat saumansa, mutta peliesitys oli kovin vaisu. Antti Muurisella on käsissään kokenut ryhmä, jonka timanttina on kapteeni Mika Väyrynen. Mikael Forssellin, Juho Mäkelän ja Pekka Sihvolan kaltaisilla rutinoituneilla maalintekijöillä marinoitu HIFK on tehnyt vähiten (7) maaleja koko sarjassa. Maalinteko on joukkueen isoin ongelma tällä hetkellä.

VPS on ollut HIFK:lle hankala vastustaja. Viime kaudella HIFK ei voittanut kertaakaan VPS:aa Veikkausliigassa, joten tänään helsinkiläisjoukkue hakee ensimmäisiä pisteitä Vaasasta sitten kesäkuun 2015. HIFK ei ole vielä kertaakaan aikaisemmin vieraillut uudella Elisa Stadionilla.

HIFK lähestyy ottelua oletettavasti puolustuspää edellä, mutta se ei ole HJK-ottelua lukuun ottamatta juurikaan peruutellut tämän kauden otteluissa. VPS on voittanut neljästä kotiottelustaan vain yhden ja HIFK:lla on kaikki mahdollisuudet pisteryöstöön. Uskomme siihen, että HIFK hakee tänään yllättävän vierasvoiton Vaasasta. Neljä nollapeliä tällä kaudella torjunut Tomi Maanoja antaa joukkueelleen mahdollisuuden voittoon.

Poimimme Unibetin pelilistalta seuraavat kohteet ottelua varten:

 • HIFK @ 3,80
 • Molemmat joukkuee tekevät maalin @ 2,08

Täysi kuuden ottelun Veikkausliiga-kierros pyörähtää käyntiin tänään kello 18.30.

unibet

Muista avata tili Unibetille jolloin saat 100% talletusbonuksen, sekä 10 € riskittömän mobiilivedon. Kirjauduttuasi Unibetin asiakkaaksi pääset katsomaan Unibet TV:stä muunmuassa La Ligaa, Serie A:ta, Skotlannin, Turkin, Ruotsin, Venäjän ja monen muun maan liigoja, sekä nuorten MM-otteluita.  Avaa tili tästä, kerää bonukset ja nauti futiksesta.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!