Puoliaika.com ennakko: Stadin derby – HJK-HIFK

Veikkausliiga otteluennakko

Veikkausliigassa pelataan tänään kauden kolmas ja viimeinen Helsingin paikallisottelu, kun sarjakärki HJK ja yhdeksäntenä oleva HIFK taistelevat Stadin herruudesta. Sonera Stadiumilla kello 18:30 käynnistyvä ottelu on kahden edellisen Stadin derbyn tapaan loppuunmyyty.

Kaksi aikaisempaa Stadin derbyä ovat päättyneet 1-1 tasapeleihin, joten ottelun voittajalle on tarjolla Stadin herruus. Molemmat ottelut ovat olleet tunnelmaltaan aivan poikkeuksellisia ottelutapahtumia Suomessa.

HJK on kontannut kahdessa edellisessä ottelussaan huolella. Suomen Cupin välierässä IFK Mariehamn Klubia peräti 5-1 lukemin ja Eurooppa-liigan karsinnan ensimmäisessä ottelussa venäläinen Krasnodar löi taululle samat lukemat.

HJK kärsii tällä hetkellä avainpelaajiensa loukkaantumisista, sillä sivussa ovat Demba SavageMac Kandji, Nikolai Alho, Veli Lampi ja Sebastian Sorsa. Myös Venäjällä loukkaantunut Gideon Baah missaa Stadin derbyn. Sunnuntaina HJK:n kanssa loppukauden kattavan pelaajasopimuksen tehnyt Taye Taiwo on tänään Klubin avauskokoonpanossa.

– Loppuunmyydyllä stadionilla pelaaminen sytyttää aina ja kun panoksena on Helsingin ykkösen asema, niin kyllähän se tuo sellaista mukavaa pientä lisää tähän otteluun. Molemmat aiemmat pelit ovat olleet tunnelmaltaan upeita ja olen varma, että myös tästä tulee sellainen, kertoo HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo seuran verkkosivuilla.

HIFK taisteli yhden miehen vajaalla viime ottelustaan tasapelin Rovaniemen Palloseuraa vastaan. HIFK ehti olla sarjataulukossa jo kuudentena, mutta nyt tähtirinnat ovat yhdeksäntenä. Putoamiskarsintaan johtavalle paikalle on matkaa vain kaksi pistettä, joten sarjanousija joutuu loppukauden otteluissaan taistelemaan tosissaan sarjapaikastaan.

HIFK:lta ovat sivussa pelikiellossa olevat Fredrik Lassas ja Jukka Halme, Tuomas Mustonen sekä Ville Taulo.

– Vaikka Klubilla on joitain avainpelaajia sivussa, niin heillä on silti laittaa kokeneita pelaajia tilalle. Kova matsi tulee joka tapauksessa. Ousman Jallow on mielestäni paljon vaarallisempi omalla tavallaan kuin Mike Havenaar, koska hän osaa puskea, on tekninen ja juoksee hyvin linjan taakse. Hän on pelaaja, joka aiheuttaa hämminkiä ja hänen kanssaan täytyy olla hereillä, HIFK:n kokoonpanoon pelikieltonsa kärsittyään palaava Nnaemeka Anyamele sanoo seuran verkkosivuilla.

HJK tulee todennäköisesti hallitsemaan kenttätapahtumia ja HIFK pyrkii puolustamaan tiiviisti. Sama kaava on toistunut kahdessa edellisessä derbyssä. HIFK:n nopeat vastahyökkäykset nousevat tänäänkin suureen rooliin. Onnistuuko HIFK:n puolustuslinja pitämään Klubin hyökkääjät poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta?

Klubi lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta loppuunmyyty paikallisottelu sytyttää HIFK:n pelaajat varmasti taistelemaan viimeiseen asti. Odotettavissa on kahden edellisen derbyn tapaan tiukka ja vähämaalinen ottelu.

Puoliajan toimitus suuntaa Sonera Stadiumille ja poimii Nordicbetin pelilistalta seuraavat kohteet otteluun:

Puoliaikatulos X @ 2,20
Molemmat joukkueet tekevät maalin @ 2,06

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here