Puoliaika.com ennakko: Ilves – HIFK

Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - Coolbet

Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - CoolbetKotimaisen jalkapalloilun pääsarjassa Veikkausliigassa pelataan tänään neljän ottelun kierros. Puoliaika.com ottaa tarkasteluun Nelosen Futiskierroksen pääottelun Ilves – HIFK. Kaikki ottelut käynnistyvät kello 16.00 ja näkyvät Nelosen lisäksi Ruutu+:n ja ISTV:n palveluissa.

Coolbetin kertoimet otteluun
1: Ilves 2,15
X: Tasapeli 3,25
2: HIFK 3,60

Päävalmentajaansa pari viikkoa sitten vaihtanut HIFK on lähtenyt todelliseen lentoon mestarivalmentaja Antti Muurisen komennossa. Tähtirinnoilla on taskussa Muurisen alaisuudessa tasapelit SJK:ta sekä HJK:ta vastaan sekä tyrmäävä 5-2 vierasvoitto sarjaa johtaneesta IFK Mariehamnista. HIFK on sarjataulukossa kymmenentenä tasapistein 11. sijalla majailevan FC Interin kanssa.

Sarjataulukossa kuudentena kulkeva Ilves on ollut tällä kaudella todella hyvä Tammelan stadionilla. Yhdeksästä kotiottelustaan tupsukorvat ovat ottaneet kuusi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain kerran vierasjoukkue on vienyt täydet kolme pistettä mukanaan. Emile Paul Tendeng on Ilveksen tehokkain pelaaja viidellä maalilla sekä kuudella maalisyötöllä. Debyyttikauttaan Veikkausliigassa pelaava 18-vuotias HJK-kasvatti Mikael Soisalo on osunut kolmesti.

– Ilves on erityisen vahva joukkue kotikentällään. He puolustavat tiiviisti ja kurinalaisesti sekä pyrkivät nopeisiin vastaiskuihin. Supertähtenä Tendeng, jonka lisäksi Soisalo on ollut todella vahva oikealla laidalla, HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen kertoo seuran verkkosivuilla.

HIFK:n hyökkääjistä Ville Salmikivi ja Juho Mäkelä ovat joukkueen parhaat maalintekijät viidellä maalilla. Tähtirintojen viime kauden paras maalintekijä Pekka Sihvola teki IFK Mariehamnia vastaan hattutempun ja nosti kauden maalimääränsä neljään. Tomi Maanoja on torjunut kahdellisessa edellisessä ottelussa ja Mika Väyrynen on nostanut olemuksellaan koko HIFK:n joukkueen profiilia.

– HIFK on tottakai muuttunut alkukauteen verrattuna. Heillä on uusi päävalmentaja sekä pari kovaa pelaajahankintaa, ja he ovat osoittaneet viimeisissä peleissään hienoa taistelutahtoa. Meillä puolestaan viime ottelu Lahdessa oli hyökkäyssuuntaan hyvä ja peli oli kontrollissa, mutta emme saaneet tulosta, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoo seuran verkkosivuilla.

HIFK ja Ilves ovat ehtineet kohdata kerran tällä kaudella Veikkausliigassa. 29. toukokuuta Ilves haki Sonera Stadiumilta täydet kolme pistettä 1-0 voitolla. Voittomaalista vastasi kulmapotkun jälkitilanteesta 21-vuotias Tatu Miettunen, jolle maali oli liigauran ensimmäinen.

HIFK:lta ovat sivussa Ilves-ottelusta varmuudella Jukka Halme, Tommi Vesala, Emil Conti sekä Ville Taulo. llveksen kokoonpanosta puuttuvat lauantaina puolustaja Felipe Aspegren, keskikenttämiehet Eero Korte ja Marco Matrone sekä hyökkääjä Mika Lahtinen

Ilmatieteen laitos lupailee ottelun ajaksi Tampereelle kevyttä sadetta, joten liukas luonnonurmi luo ottelulle brittimäisen futiskeliefektin. Kentällä tullaan tänään näkemään taistelevaa jalkapalloa. Ilves on päästänyt Veikkausliigassa vähiten maaleja kotikentällä (3), kun HIFK taas on tehnyt eniten maaleja (14) vieraissa. HIFK on tällä hetkellä sen verran kovassa flow-tilassa, että vierasvoitolle tarjottu kerroin 3,60 tuntuu todella hyvältä vetokohteelta. Maaleja lienee luvassa. HIFK:n mukana Tampereelle matkustaa yli 200 seuran kannattajaa, joten ottelutunnelma tulee olemaan kunnossa!

Poimimme Coolbetin listalta seuraavat kohteet ottelua varten:

  • HIFK 3,60
  • Ottelussa yli 2,5 maalia 2,30

Veikkausliiga lauantaina 13.8. kello 16.00
Ilves – HIFK
PK-35 Vantaa – FC Lahti
PS Kemi – FC Inter
SJK – RoPS

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here