Puoliaika.com ennakko: HJK – KuPS

Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - Coolbet

Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - CoolbetVeikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu. Sarjakakkosena olevalla HJK:lla on mahdollisuus napata jälleen kärkipaikka haltuunsa, kun Kuopion Palloseura saapuu vierailulle Sonera Stadiumille. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja matsin näet suorana ISTV:n ja Ruutu+:n palveluista.

Coolbetin kertoimet otteluun
1) HJK 1,48
X) Tasapeli 4,20
2) KuPS 7,25

HJK on kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta IFK Mariehamnista, mutta helsinkiläisillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Kolme edellistä otteluaan HJK on pelannut tasan, joista viimeisimmän viime keskiviikkona Stadin derbyssä HIFK:ta vastaan.

HJK:lta ovat yhä sivussa Vincent Onovo, Atomu Tanaka sekä Taye Taiwo. Taiwo ja Tanaka ovat iskeneet tällä kaudella Veikkausliigassa yhteensä 11 maalia ja yhdeksän maalisyöttöä. Varsinkin taitavan japanilaiskeskikenttäpelaaja Tanakan poissaolo näkyy ja tuntuu HJK:n pelaamisessa. Toni Kolehmainen paikkasi Stadin derbyssä Tanakaa 10-paikalla, mutta hän ei millään voi ottaa Tanakan pelintekijäroolia harteilleen. Vasemmalla laidalla pelaava Odu aiheuttaa pelistä toiseen ongelmia vastustajien puolustukselle.

– KuPS:n pelit ovat yleensä melko vähämaalisia, joten ensimmäisen maalin tekeminen korostuu. Kuopiolaiset ovat vahvoja erikoistilanteissa ja Salami hyökkäyksen kärjessä on vaarallinen pelaaja. Myös keskitysten estämisessä ja niiden puolustamisessa boxissa on onnistuttava, koska keskitykset kuuluvat KuPSin pelitapaan. He puolustavat melko tiiviisti joukkueena, mutta meillä on selvä pelisuunnitelma miten maalintekotilanteet luodaan. Viimeistelyyn tarvitaan enemmän tehokkuutta kuin viime otteluissa, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoo seuran verkkosivuilla.

Seitsemäntenä sarjataulukossa oleva KuPS kukisti viime keskiviikkona kotikentällään sarjaa johtavan IFK Mariehamnin numeroin 1-0 Gbolahan Salamin maalilla. Nigerialaishyökkääjä on osunut tällä kaudella KuPS:lle seitsemän kertaa ja hän on joukkueen paras maalintekijä.

KuPS:n topparipari Babacar Diallo – Azubuike Egwuekwe on ollut liigan parhaimmistoa ja heidän merkitys kuopiolaisille korostuu varsinkin erikoistilanteissa. KuPS-kapteeni Petteri Pennasen ja 20-vuotiaan pellavapäisen Urho Nissilän rooli joukkueen pelinrakentamisessa on suuri. Pennasella on kasassa viisi liigamaalia ja Nissilä on antanut kolme maaliin johtanutta syöttöä.

– Lähdemme Helsinkiin parantamaan vieraspelaamistamme. Kahdessa edellisessä kotiottelussa olemme pelanneet erinomaisesti, mutta toisaalta vieraspelaamisemme on ollut heikkoa viime aikoina. Tähän pyrimme hakemaan muutosta. HJK on meille sopivankokoinen haaste. Terveystilanteemme on edelleenkin hyvä, eikä pelikieltoja ole, KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki sanoo seuran verkkosivuilla.

HJK ja KuPS ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa aikaisemmin. Veikkausliigan ottelussa toukokuun lopussa joukkueet päätyivät 0-0 tasapeliin ja kesäkuussa HJK haki 4-1 vierasvoiton Suomen Cupin ottelussa.

Odotettavissa on vähämaalinen ottelu, jossa HJK ottaa pallonhallinnan itselleen. KuPS puolustaa tiiviisti ja saa varmasti luotua myös maalipaikkoja kärkipelaaja Salamin johdolla. HJK:n suoralle voitolle annettu kerroin 1,48 ei juurikaan houkuttele pelaamaan.

Puoliaika.com poimii Coolbetin pelilistalta seuraavat kohteet ottelua varten.

  • Alle 2,5 maalia / 1,80

HJK – KuPS tänään kello 18.30 Sonera Stadiumilla
> Liput

Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - Coolbet

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here