Puoliaika.com ennakko: FA Cup -finaali Arsenal – Aston Villa

arsenal-aston-villa-fa-cup-final-jalkapallo-puoliaika.com

 

Englannin cupin finaalissa Wembleyllä kohtaavat Arsenal ja Aston Villa

Arsenal lähtee puolustamaan FA Cupin voittoa viime kaudelta. Arsene Wengerin miehistö laahusti lähes 10 vuotta ilman merkittävää pystiä, mutta putki katkesi viime vuonna jolloin tykkimiehet nappasivat cup-mestaruuden. Nyt finaalin kotijoukkue lähtee selkeänä suosikkina finaaliin.

Mikäli Arsenal voittaa tänään, siitä tulee kaikkien aikojen seura FA Cupissa. Tällä hetkellä heillä on vyöllään 11 mestaruutta. Sama määrä mestaruuksia on Manchester Unitedilla.

Aston Villa on puolestaan pelannut Englannin cupin finaalissa 10 kertaa, joista he ovat poistuneet voittajina 7 kertaa. Birminghamilaisseura oli viimeksi finaalissa vuonna 2000. Silloin ’vanhalla’ Wembleyllä Gianluca Viallin valmentama Chelsea nappasi mestaruuden.

Nyt Tim Sherwoodin luotsaama Villa on tiukan paikan edessä. Loppukaudesta piristynyt nippu on Eurooppa liigan porteilla. Voitto tänään ja Villa Parkilla nähdään ensi kaudella eurofutista.

Arsenal on selkeä suosikki ottelussa. Wengerin suojatit pelasivat mainion loppukauden, aivan viimeisiä kierroksia lukuun ottamatta. Tykkimiehet saavat vahvan kokoonpanon jalkeille, sillä ainoastaan Danny Welbeck on todennäköisistä avauskokoonpanon miehistä telakalla.

Villalta puolestaan ovat sivussa Ciaran Clark ja Libor Kozak. Aly Cissokho, Kieran Richardson ja Jores Okore ovat mukana Sherwoodin piirustuksissa loukkaantumistensa jälkeen.

Puoliaika.comin toimitus pitää Arsenalia todennäköisenä mestarina, mutta Villaa on turha aliarvioida. Hyvin loppukaudesta yhteenhitsautunut porukka on vaikeasti voitettavissa. Varsinkin kärkimies Christian Benteke voi maalata ketä vastaan tahansa ja hänen avullaan Villan parhaat saumat ovatkin keskityspalloissa ja erikoistilanteissa, joissa belgi on maailmanluokkaa. Ottelu voi hyvinkin mennä jopa rankkareihin asti.

Toimitus poimi muutaman riskillä vedetyn pelikohteen NordicBetin listalta:

* Molemmat joukkueet tekevät maalin @1.93

* Aaron Ramsey tekee maalin @4.00

* Puoliaika/lopputulos 2/1 @20.00

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän