Puoliaika.com ennakko: Astana – HJK

Mestarien Liigan otteluennakko: FC Astana - HJK Helsinki

 

HJK matkaa kauden tärkeimpään otteluunsa Kazakstaniin

Viikonloppuna tahkotun Liverpool-höntsäilyn jälkeen HJK on matkannut maailman suurimman sisämaavaltion, Kazakstanin, pääkaupunkiin Astanaan. Alkuillan ottelussa helsinkiläiset kohtaavat Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen toisessa osassa paikallisen FC Astanan.

Ottelu pelataan hulppeissa olosuhteissa, sillä Astanan kotistadionina toimiva Astana Arena on yksi moderneimmista stadioneista mitä maailmasta löytyy. Silmäpareja lehtereille mahtuu 30 000 ja stadionin rakentaminen maksoi 185 miljoonaa dollaria. Puitteista ei siis ainakaan jää mikään kiinni.

Ensimmäinen osaottelu käytiin lähes yhtä modernilla Sonera Stadiumilla Helsingissä viime viikolla. Ottelu oli tasainen vääntö, jossa laadukkaammat maalintekopaikat olivat HJK:lla. Pari avopaikkaa, joista kotijoukkueen olisi pitänyt pystyä rokottamaan. Valitettavasti HJK tuhlasi nämä paikat. Vastaavasti vieraileva Astana sai luotua pari ”läheltä piti” -tilannetta, mutta vierailijakin jäi nuolemaan näppejään.

Ensimmäisen osaottelun 0-0 tulos on aina lähtökohtaisesti kotijoukkueelle vähintäänkin tyydyttävä. Se jättää ratkaisut toiseen osaan ja paluuottelussa ilman vierasmaalia oleva kotijoukkue pelaa vääjäämättä lisäpaineiden kera. Soneralla käydyn ottelun perusteella HJK:lla on kaikki mahdollisuudet tehdä maali Kazakstanissa.

Tehtävä ei toki ole helppo, sillä muhkealla budjetilla varustetun Astanan kokoonpano on syvempi ja laadukkaampi kuin HJK:n. Vastaiskujen minimoiminen on Klubille elintärkeää, koska kotijoukkueelta löytyy todella paljon kyvykkäitä ja ennenkaikkea nopeita pelaajia hyödyntämään virheet.

Mitä pidempään ottelun pysyessä 0-0 -tilanteessa HJK:n osakkeet nousevat. Klubi todennäköisesti nojaa pitkälti erikoistilanteiden tai henkilökohtaisten suoritusten varaan. Kiirettä HJK:lla ei ole.

Vastaavasti kauhuskenaario olisi kotijoukkueen nopea maali, joka pakottaisi vieralijat rohkeampaan hyökkäyspeliin. Tämä johtaa ennakolta altavastaajan kannalta lähes aina tilanteisiin, joissa puolustava joukkue pääsee iskemään nopeasti vastaan pallonmenetysten jälkeen ja juuri tätä HJK:n on viimeiseen asti vältettävä.

Helsinkiläisten isoin menetys on ehdottomasti Demba Savagen. Takareitensä valmistavissa harjoituksissa loukannut gambialainen on HJK:n vastaiskujen ja nopeiden hyökkäysten kannalta elintärkeä. Pirteästi Soneralla esiintynyt Atom nousee entistä suurempaan rooliin Klubin hyökkäyskolmanneksen artistina.

Puoliaika.comin toimitus ennakoi ottelusta tasaista puurtamista, jossa yksi tai maksimissaan kaksi maalia ratkaisevat otteluparin. NordicBetin listalta poimimme pari kohdetta:

* Maalien lukumäärä: under 2.5 @1.54

* Puoliaika/lopputulos: X/1 @3.75

* HJK+1: X @3.35

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here