Suomi nousi todella tärkeään vierasvoittoon Ried im Innkreisissa, Itävallassa, alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa perjantaina.

Pikkuhuuhkajat kaatoi vieraskentällä Itävallan numeroin 2-3 (1-0) alle 21-vuotiaiden EM-karsintaottelussa perjantai-iltana.

Suomi sai huipputärkeään karsintaotteluun vaikean alun, kun Itävallan Romano Schmid laukoi rangaistuspotkusta kotijoukkueen johtoon. Itävalta oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, ja tauolle mentiin 1-0-numeroissa.

Suomi tasoitti ottelun 67. minuutilla, kun Naatan Skyttä teki hienon esityön Daniel Håkansille, joka sijoitti pallon vastustamattomasti oikeaan alakulmaan. Itävalta meni kuitenkin uudelleen johtoon 76. minuutilla, kun Junior Adamu pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, 2-1.

Sen jälkeen Suomi kuitenkin näytti uskomatonta taisteluhenkeä, ja loi maalipaikkoja Itävallan maalille. Painostus palkittiin, kun vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Kai Meriluoto ehti pystysyöttöön aivan päätyrajan tuntumassa ja käänsi pallon keskelle Skytälle, joka puski pallon maaliin ja tilanteeksi 2–2.

Voittomaalin tiukasti painostanut Suomi sai hivenen onnekkaastikin vähän ennen täyttä aikaa, kun laukaus kilpistyi itävaltalaispelaajan käteen. Kotijoukkue protestoi käden olleen kiinni kropassa, mutta tuomari vei pallon pilkulle 89. minuutolla. Julius Tauriainen laukoi pallon alakulmaan, ja näin Suomelle 2-3-voitto!

Läpi ottelun seurattiin tiiviisti myös tapahtumia Drammenissa, jossa Kroatia piti Suomen pääkilpailijaa, ottelun isäntämaa Norjaa tiukilla. Aivan loppuhetkillä Norja kuitenkin nousi sillasta 3–2-voittoon, joten sarjataulukossa asetelmat kisapaikkaväännössä pysyivät käytännössä samoina.

Itävalta – Suomi 2–3 (1–0)
5′ Romano Schmid 1–0
67′ Daniel Håkans 1–1
76′ Junior Adamu 2–1
83′ Naatan Skyttä 2–2
89′ Julius Tauriainen 2–3