Suomi kävi hienolla ryöstöretkellä alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa Varazdinissa, Kroatiassa, tiistai-iltana.

Pikkuhuuhkajat kaatoi vieraskentällä lohkokärki Kroatian numeroin 2-3 (0-3) alle 21-vuotiaiden (2000 ja myöhemmin syntyneet) EM-karsinnoissa.

Tappio oli Kroatialle EM-karsintojen ensimmäinen – voitto nosti Suomen 13 pisteeseen ja vahvisti Juha Malisen miehistön EM-kisahaaveita merkittävästi.

Suomi siirtyi 0-1-johtoon 11. minuutilla. Kroatian maalivahti Dominik Kotarski kikkaili rohkeasti maalinedustalla, mutta Naatan Skyttä ei hämyihin mennyt, vaan tökkäsi pallon maaliin. Skyttä viimeisteli päivän toisen osumansa puolen tunnin kohdalla, kun Daniel Håkans jakeli hienon syötön.

Vieraiden loistava avausjakso sai maukkaan päätöksen lisäajalla. Anssi Suhonen riisti pallon rangaistusalueen välittömässä läheisyydessä ja pelasi pallon Skytälle. Tämä tarjoili Terry Abladelle, joka tuikkasi Suomen kolmen maalin johtoon.

Kroatia haki toisella jaksolla kavennusmaaleja, ja saikin tehtyä kaksi osumaa. Boško Šutalo kavensi 71. minuutilla, ja Toni Fruk toi Kroatin maalin päähän 87. minuutilla, mutta tasoitusmaalia kotijoukkue ei enää saanut aikaiseksi. Näin Suomelle upea vierasvoitto!

Suomen EM-karsintaurakka jatkuu kesäkuussa. Romaniassa ja Georgiassa kesällä 2023 pelattavaan lopputurnaukseen pääsevät suoraan lohkovoittajat sekä paras lohkokakkonen. Muut lohkon toiseksi sijoittuneet karsivat neljästä kisapaikasta syksyllä 2022. Isäntämaiden lisäksi lopputurnaukseen pääsee 14 maata.

Kroatia – Suomi 2–3 (0–3)
11’ Naatan Skyttä 0–1
29’ Skyttä 0–2
45+’ Terry Ablade 0–3
71’ Boško Šutalo 1–3
87’ Toni Fruk 2–3