Pelivihje vuoden 2018 jalkapallon MM-finaaliin Ranska – Kroatia

pelivihje

MM-kisoista vuosimallia 2018 on jäljellä enää loppuhuipennus, kun sunnuntaina Ranska ja Kroatia taistelevat himoitusta maailmanmestaruudesta. Ranskan kohdalla finaalipaikka tai mahdollinen mestaruuskaan eivät tule suurena yllätyksenä, mutta Kroatian suoritus tässä turnauksessa on yksi hienoimmista menestystarinoista kenties koko MM-historiassa. Tässä Accuscore.comin pelivihje illan kamppailuun.

Ranska vs. Kroatia

Ranska voitti välieräottelussaan Belgian pragmaattisella tyylillä ja tuloksella, kun ottelu päättyi 1-0 Samuel Umititin juhliessa kulmapotkusta syntynyttä voittomaalia. Ranskan pelityyli aiheutti Belgian leirissä panettelua ja ihmeellisiä kommentteja lopulta selvästi heikommaksi jääneeltä joukkueelta pelin jälkeen. Huomionarvoista Ranskan menestyksessä kuitenkin on sen kollektiivina puolustaminen, joka jäi ennen kisoja puheenaiheena vähäisemäksi kuin Ranskan hehkutettu hyökkäysosasto.

Kroatia kaatoi omassa välieräottelussaan Englannin jatkoajalla lukemin 2-1 ja eteni ansaitusti finaaliin. Ottelun alla uumoiltiin Kroatialle pudotuspeleissä jatko-otteluiden aiheuttamasta rasituksesta, mutta sitä ei Englantia vastaan ollut nähtävissä ja joukkue suorastaan dominoi Englantia Ivan Perisicin 1-1 tasoitusmaalin jälkeen. Väistämättä Kroatian pelaamat ”ylimääräiset” minuutit vaikuttavat joukkueen fyysiseen suoritustasoon, mutta näin isojen otteluiden aiheuttamat adrenaliini saattaa auttaa unohtamaan rasitustilan hetkellisesti.

Ranskan lähtee MM-finaaliin ansaitusti suosikin asemassa, mutta Les Bleus on varmasti varuillaan sillä Kroatian taitavat yksilöt pystyvät pallon saadessaan tekemään todella suoraviivaisia ratkaisuja. Voisi kuvitella Ranskan antavan Kroatian hallita enemmän palloa ja pyrkien hyökkäämään tilanteenvaihtojen kautta koska jos Kroatialla on joku silmiinpistävä heikkous niin sen täytyy olla nopeuden puute – varsinkin puolustuslinjan osalta.  

Pelivihje

Accuscoren analyysin mukaan Ranska lähtee otteluun selvänä suosikkina voittaen ottelun noin 56% todennäköisyydellä, tasapelin toteutuessa noin 26% todennäköisyydellä ja Kroatian voittoon ottelu päättyy 18% todennäköisyydellä. Simulaatioissa joukkueiden todennäköisimmät maaliodotusarvot ovat Ranskan osalta 1.64 ja Kroatian 0.82 maalia. Ottelussa nähdään siis Accuscoren analyysin mukaan yhteensä noin 2.46 maalia.

Coolbetin kertoimissa Ranskan suosikkiasema on hieman maltillisempi, kun Ranskan voitosta tarjotaan kerrointa 1.97, tasapelistä 3.25 ja Kroatian voitosta 5.00. Coolbetin näkemys ottelun maalimäärästä on selvästi vähämaalisempi eli noin 2.10 maalia.

Accuscoren analyysin mukaan parhaat pelivalinnat otteluun Coolbetin kerroinvalikoimasta löytyvät Ranskaa suosivista pelimuodoista ja runsasmaalisuudesta. Coolbetin kertoimista kannattaa poimia mm.

  • Ranskan voitto varsinaisella peliajalla (rajakerroin 3.23*)
  • Ranskan vähintään kahden maalin voitto (3.27*)
  • Yli 2.5 maalia (2.27*)
  • Antoine Griezmann tekee ottelussa maalin (2.30*)
  • Kylian Mbappe tekee ottelussa maalin (2.70*)
  • Ivan Perisic tekee ottelussa maalin (5.64*)

*Pelivalintojen perässä suluissa oleva kerroin on Accuscoren analyysiin perustuva rajakerroin kyseiselle kohteelle. Jos Coolbetillä tarjolla oleva kerroin on rajakerrointa korkeampi – on pelivalinta Accuscoren näkemyksen mukaan odotusarvoltaan positiivinen eli pitkässä juoksussa tuottava sijoituskohde.

TÄSTÄ Coolbetin kertoimiin!

Lue myös: Jos Kroatia voittaa, rahata takaisin 17-kertaisena

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here