Left Footin pelivalinnat lauantain Real Madrid-Atletico Madrid -vääntöön

pelivalinnat

Atletico liian vahva Realille?

Lauantai on niin kovin usein erektionaalisia toimenpiteitä aiheuttava futisorgiapäivä, eikä syyskuun viimeinen saunapäivä tuo mukanaan poikkeusta faktaan. Ympäri Eurooppaa harrastellaan lauantaina sellaisia pyllymyräköitä, että heikomman fakiirin ravipalikoita saattaisi heikottaa. Maistukaiset matsit tarkoittavat monesti maistukaista panostettavaa, ja aion myös itse suuntailla omaa kiinnostustani muutamaan kohteeseen.

Espanjalainen ilta tarjoaa huomenna klassikkomaisen Madridin derbyn, jonka seuraamisen väliinjättäminen on hyvinkin helposti verrattavissa omien hautajaisten tai itselle keitetyn hääsopan skippaamiseen. Omista häistä ja hautajaisista lintsaamisen saatan vielä ymmärtää, mutta Madridin derbyyn loppuu ymmärrys.

Kuten jo aiemmassa tekstissäni skrivailin, kuuden taiston jälkeen sarjassa kolmantena neppaileva Atletico Madrid otti elokuussa mitellyssä Super Cupin finaalissa ansaitun jatkoaikavoiton ihanan rakkaasta pakarakaveristaan Realista, ja saattaapa jopa olla, että joukkueiden väliset voimasuhteet pysyvät samanlaisina myös alkavalla La Liga -kaudella. Raapustelin aimmin myös omasta, koko kautta koskevasta näkemyksestäni, jonka mukaan Atletico Madrid on kuin onkin alkavalla kaudella edellisen kauden tapaan sarjataulukossa Madridin herra. Kyseiseen lopputulemaan liittyvä kerroin lojui lähes kolmessa, joten mikäpä siinä oli ihmisen iskiessä.

Niin, olisiko nyt taas Diego Simeonen vuoro? Vaikka tallinnalainen Super Cup edelleen on monen mielestä vain paikalliseen suomalaiskaraokeen rinnastettava ’tipitii’ -tapahtuma, antoi Atletico Madrid oman varoituksensa osaamisestaan. Simeone on satsannut määrätietoisesti joukkueen maltilliseen rakentamiseen, eikä taktisesta velhoilusta tarvitse varmastikaan miehen kohdalla liikaa kysellä.

Atletico Madrid aloitti kautensa hieman töksähdellen ja jopa hieman epäonnisesti, mutta on palaillut vähitellen kolmen viimeisen virallisen matsinsa aikana tasolleen. Joukkue on saalistanut alkukauden kolmesta vieraspelistään neljä pistettä; kauden ensimmäisessä vierasväännössä dilkkailtiin tasuri puolikovan Valencian kanssa, sen jälkeen otettiin yllättäen kuokkaan Celta Vigolta ja edellisessä vieraspelissä nujerrettiin rutiinilla Getafe. Joukkueen kokoonpanotilanne näyttää hyvältä, sivussa on varmuudella puolustaja Arias – toisaalta, suhteellisen varmasti myös puolustaja Savic. Alakerran runkomies Gimenez saatetaan raapia väkisin pelikuntoon lauantaiksi

Thomas Lemarin saapuminen on tuonut rapean munavoimaista syvyyttä Atletico Madridin ryhmään, eikä Nikola Kalinicinkaan hankinta välttämättä aivan mätä juttu ole. Joukkueen kollektiivinen pelaaminen poikii tulosta, puolustus toimii, ja kun hyökkäyspäästä löytyvät Costa sekä Griezmann, tulee paketti olemaan alkukauden pienestä rämpimisestä huolimatta varsin kova pala purtavaksi.

Myös sarjakakkonen Real Madrid on esiintynyt pelillisesti ailahtelevasti, vaikka saldoa 4-1-1 ei missään nimessä ripulimaiseen sektoriin kuulu iskeä. Joukkue hävisi edellisessä väännössään keskiviikkona jopa odotetun vahvalle Sevillalle 3-0 -lukemin, eikä ryhmän peliä nyt totaalisen tasapainoiseksi voinut kutsua. Sevilla tykitti Realin kumoon jo ensimmäisellä jaksolla, eikä vieraiden toisen jakson kiristä syntynyt missään
vaiheessa todellista pelotetta.

Real Madridin kokoonpanosta uupuu varmuudella Isco, lisäksi puolustuspäässä häärivien Carvajalin sekä Marcelon yllä leijuu vahvoja pelikuntokysymysmerkkejä. Carvajal saattaa kentälle itsensä raahata, mutta Marcelon tilanne näyttää pahemmalta. Molempien puuttuminen tarkoittaisi vesakeskismäisen kyseenalaisia aukkoja joukkueen puolustuksen laitamille. Korvaajiahan Realin tasoisessa ryhmässä pitää löytyä, mutta yltävätkö korvaajat kuitenkaan lähelle Marcelon ja Carvajalin tasoa?

Real Madrid on voittanut Madridin kilpakumppanien kuudesta viimeisestä keskinäisestä kohtaamisesta ainoastaan yhden – itse asiassa joukkue on voittanut Atleticoa vastaan työstämästään kuudesta viimeisestä kotiottelustaan virallisella peliajalla vain yhden. Hieman isommassa otannassa eli vuodesta 2014 lähtien skulatuista 20 keskinäisestä väännöstä Real on onnistunut hinaamaan nimiinsä ainoastaan kolme. Aika meisseli juttu, eikö vain?

Pelivalinnat

Olen yllä kirjailemaani vedoten valmis tarttumaan kiinni Atletico Madrid +1 -nähnäimeen kertoimella 1,80, sillä kaikki lukeman 1,70 ylittävät vastaavat numerosarjat ovat mielestäni pelattavia. Valintaani tukee myös tieto siitä, että Atleticolla on ollut vuorokauden verran enemmän aikaa palautua viikolla dilkkaillusta ottelusta.

Lisäksi kiehtovat kulmapotkut. Yli 10,5 kulmalippukomennuksesta tarjottava kerroin 1,96 on mielestäni pelattava – varsinkin, jos sekä Carvajal että Marcelo lojuvat nokkahuiluosastolla mahdollistaen näin Atleticolle tasaisemman tien molemmille laidoille. Tokihan vaarallisia nousuja harrastavan Marcelon mahdollinen poissaolo myös kulmaodottamaa hieman syö. Atletico Madridin puolustuspään pelikuntokysymysmerkit kelpaavat kulmakaavailuihini oikein mukavasti.

Odotan näkeväni yleisöystävällisen ja rohkean myräkän, josta ei tilanteita ja kulmapotkuja puutu. Real on perinteisesti kotinurmellaan rohkeaa ja runsaasti kulmia tuottavaa pelaamista harrastanut (Realin kulmamäärät kauden neljässä ensimmäisessä kotipelissä: 3, 8, 16, 8), enkä näe Atleticonkaan telineisiinsä jäävän (Atleticon kulmamäärät kauden neljässä ensimmäisessä vieraspelissä: 10, 8, 6, 5). Joukkueet ovat viidessä viimeisessä keskinäisessä kohtaamisessaan ylittäneet 10,5 kulman rajan joka kerta – tosin Super cupin finaalissa raja ylittyi vasta jatkoajan jälkeen.

Sellaista… vieraiden vahvuutta ja kulmia. Näemmekö myös maaleja? Kenties. Suorastaan jännä nähdä, eikö olekin?

TÄSTÄ markkinoiden parhaisiin kertoimiin

Katso myös: Barcelona muuttamassa logoaan ensi kaudeksi

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here