Panostusta Mestarien liigan lohkovaiheen ratkaisuihin

Atalantassa pelaava Duvan Zapata on paukuttanut kahdella edellisellä kaudella Serie A:ssa yhteensä 41 osumaa.

Tiistai ja keskiviikko tarjoavat futiksen ystäville ison kasan enemmän tai vähemmän laadukasta palloilua, joten mikäpä tässä on ihmisen konehuonekutinaa itsenäisyyspäivän jälkimainingeissa ylläpitää. 

Atalanta – Villarreal 

Atalantan pelityylistä ja viihdyttävyydestä olen jauhanut parin viime kauden ajan kyllästymiseen asti, ja kun nyt vielä tarjotaan eteen matsia, jossa todellista maalintekovimmaa riittää alusta asti, on pelivalintani selvä. 

Villarrealille riittää jatkopaikkaan tasapeli, Atalanta tarvitsee voiton. Suosikkina otteluun polkaiseva Atalanta iskee varmasti maalia jahtaavan pyllymyräkän heti alussa käyntiin. Nähtäväksi jääkin, miten Emeryn miehistö tilanteen hoitaa. 

Hawaijipallomaisista otteista tunnettu Gasperinin komppania on ollut viime aikoina vakuuttavassa maalintekoiskussa, eikä tappioita ole hetkeen näkynyt. Duvan Zapata loistaa, ja muut tukevat vierellä. Poissaolotilanne on mukava, jään oikeastaan kaipailemaan ainoastaan loukkaantunutta, alakerrassa häärivää Robin Gosensia.

Villarreal on ollut koko alkukauden ajan epävakaa, eikä ailahteleva tekeminen ole ihan kokonaan muuttunut Mestarien liigan myräköissäkään. Pelaaminen on ollut nihkeää, ja jos joukkue ainoastaan tasapelipistettä lähtee puolustamaan, saattaa edessä olla pitkä ilta. Kokoonpanotilanne näyttää suhteellisen hyvältä, mutta miltä näyttääkään henkinen kantti, jos täysryminällä alusta asti lähtevä Atalanta onnistuu maalinteossa ensimmäisen 20 minuutin aikana? 

Pelivalinta

Atalantan voitonnälkä, kotietu sekä odotettavissa oleva pelinkuva antavat vahvasti aihetta runsasmaalisuuteen ottelussa, jossa jompikumpi joukkue on koko ajan takaa-ajajana. Atalantan hyökkäysvoima on ilmeinen, mutta miten puolustus kestää Villarrealin vastaiskut? 

Yli 2,5 maalia kertoimella 1,57 kelpaa lapulle, itse asiassa kaikki yli 1,50 yltävä toimii kyseisen panostuksen kohdalla. Panostason nostan asteelle 3/5. 

Salzburg – Sevilla

Myös Itävallassa riplailtavan taiston pelinkuva on selkeä: Salzburgille riittää jatkopaikkaan tasapeli, Sevilla tarvitsee voiton. Joukkueet tasasivat ensimmäisessä kohtaamisessa Sevillan kotinurmella pisteet, tuolloin Salzburg hölmöili kolmesta sille tuomitusta rankkarista kaksi. Enemmänkin siis olisi ollut Jaisslen miehistölle tarjolla. 

Itävallan liigaa ylivoimaisesti johtava ja varsinkin kotikentällään rohkeasti hyökkäävä Salzburg tuskin lähtee puhdasta tasapeliä ottelusta hakemaan vaan turvautuu jälleen kerran tuttuun ja turvalliseen hyökkäyspelaamiseen. Kuten aiemminkin olen ryhmän kohdalla todennut, muun muassa nuori, Saksan maajoukkueessakin mukavasti vastuuta saanut hyökkääjä Karim Adeyemi, nuori sveitsiläiskärki Noah Okafor sekä vielä nuorempi jenkki Brenden Aaronson ovat olleet nastassa iskussa, mikä on näkynyt tehokkaina liikkeinä tulostaululla. Pienoisesta reisivammaista kärsineen Okaforin pelikunnon päällä leijuu kysymysmerkkejä, myös jo pitkään sivussa lojunut hyökkääjä Sekou Koita lienee edelleen poissololistalla. Muuten nokkahuiluosastolla möllöttää muutama ennestään tuttu alakerran nimi. 

Sevilla lähtee otteluun takaa-ajajana, ja se tulee näkymään varmasti pelaajavalinnoissa sekä pelityylissä. Alussa on toki kestettävä kotijoukkueen antama paine, sillä Salzburg puolustaa kovin usein hyökkäämällä. 

Sivussa Sevillan miehistöstä ovat näillä näkymin puolustuspään veivarit Marcos Acuna ja Jesus Navas sekä hyökkäys-/keskikenttäsektorilla häärivät Youssef En Nesyri ja Erik Lamela

Pelivalinta

Vaikeuksia tämän kauden vieraskentillä kokeneen Sevillan on voitettava, ja se jos mikä tekee matsista mielenkiintoisen. Salzburg osaa hyökätä eikä lähde tälläkään kertaa puhtaasti busseilemaan. Yli 2 maalista tarjottu kerroin 1,46 lähtee Atalanta-väännön overin kanssa tuplaan, tasan kahdella maalilla siis kohde mitätöityy. 

Arvostan lisäksi Salzburgia enemmän kuin kertoimenlaskijat, joten myös Salzburg Draw no bet kertoimella 2,17 kiinnostaa. Panostasoksi valitsen kyseiseen singleen lukeman 3/5. 

Oheiset kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

Edellinen artikkeliVideo: Radja Nainggolan tykitti tosi komean voitto-osuman Belgian liigassa
Seuraava artikkeliTuplaus & day 2: Los Blancos jahtaa lohkovoittoa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän