Palloliitto: Uudet Fortum Tutorit nyt haussa

Palloliitto logo

Haluatko mukaan kehittämään uuden sukupolven jalkapallovalmennusta Fortum Tutor –ohjelman avulla? Suomen Palloliitto ja Fortum haluavat työskennellä laadukkaan juniorijalkapalloilun puolesta!

10 uutta tutoria ja seuraa haussa

Yhteinen tavoitteemme on, että lapset saavat kokea liikunnan iloa ja oppia jalkapalloa osaavassa valmennuksessa heti harrastuksen alusta alkaen. Haluamme kehittää ympäristöä, jossa vanhemmat tukevat lasten harrastustoimintaa, aktiivista omatoimista harjoittelua ja osallistuvat seurojen ja joukkueiden lukusiin vapaaehtoistehtäviin.
Tavoitteen saavuttamiseksi käynnistimme vuonna 2009 valtakunnallisen Fortum Tutor ¬ohjelman. Ohjelman ideana on kehittää juniorijalkapalloilun parissa toimivien ohjaajien ja valmentajien taitoja ja jalkauttaa Palloliiton valmennuslinjaa. Ohjelman avulla tavoitetaan kymmenientuhansien lasten valmentajat ja lapset noin 100 seurassa eri puolilla Suomea. Euroopan jalkapalloliitto UEFA valitsi vuonna 2012 Fortum Tutor –ohjelman vuoden Grassroots-projektiksi Euroopassa.
Kaudelle 2014 etsimme tutor joukkueeseen noin 10 uutta tutoria ja seuraa.
Nyt tarvitsemme Sinua, jalkapallosta ja kasvatuksesta kiinnostunut kokenut valmentaja. Tule mukaan jakamaan omaa osaamistasi. Samalla saat ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoasi ja jakaa sitä eteenpäin suomalaisen jalkapalloilun hyväksi.
Tutorin tehtävänä on ohjata ja opastaa kokemattomampia valmentajia. Työn voit tehdä sinulle sopivien aikataulujen puitteissa. Tutorina saat työstäsi rahallisen korvauksen ja koulutamme sekä varustamme sinut tehtävääsi. Tutorin työaika on 200-100 tuntia vuodessa.
Tutoreiksi haemme henkilöitä, joilla on vahva jalkapallotausta ja halu kehittää lasten ja nuorten jalkapallovalmennusta. Työssä tarvitaan myös sosiaalisia taitoja. Ammattitaito lasten ohjaajana sekä pelaajatausta katsotaan valinnassa eduksi.
Koulutustasosuosituksena on NuVK -tutkinto, B-valmentajakurssi tai muu soveltuva koulutus (esim. opettaja, liikunta-alan ammattilainen jne.).
Jos seura haluaa ehdottaa tiettyä henkilöä oman seuransa tutoriksi, tulee se mainita seuran hakemuksessa. Kuitenkin myös ehdotetun henkilön on täytettävä oma tutor-hakemuksensa, josta käy ilmi hänen pätevyytensä tehtävään.
Tutoreiden valinnassa huomioidaan pätevyys, soveltuvuus ja lajitausta. Lisäksi otetaan huomioon maantieteellinen sijainti ja seuran aktiivisuus, jotta tutoreita on eri puolilla Suomea.

Haluatko tarjota seurasi valmentajille ja ohjaajille tukea heidän arvokkaaseen työhönsä?

Fortum Tutor –ohjelman kautta seuroilla on mahdollisuus saada käyttöönsä tutor, joka tukee ja ohjaa nuorimpien lasten joukkueiden valmentajia henkilökohtaisesti heidän työssään. Tutor vierailee joukkueiden harjoituksissa ja valmentajat saavat näissä tapaamisissa opastusta työhönsä. Ohjelman kautta valmentajat saavat työkaluja lasten innostamiseen omatoimiseen harjoitteluun. Myös perheet huomioidaan erillisellä tukiaineistolla.
Seuroille Tutor-ohjelma tarjoaa uudenlaisen voimavaran, jonka tehtävänä on kehittää seuran valmennustoimintaa ja näin tukea valmentajia heidän työssään. Tutor ei ole joukkueiden, vaan valmentajien valmentaja ja siten arvokas tuki myös juniori- ja valmennuspäälliköille.
Tutor-ohjelmaan voi hakea yksi seura tai useampi seura yhdessä. Jos seuralla on mielessään itselleen sopiva tutor, hänet voi mainita hakemuksessa. Seura voi kuitenkin hyvin hakea mukaan myös ilman ehdotusta omasta tutoristaan.
Tutorointisopimus tehdään vuodeksi kerrallaan. Palloliitto maksaa seuralle tutorin palkkiokulut ja vastaa tutorin koulutuksista ja varusteista. Seuralle tulee työnantajan kulut.
Seurojen valinnassa otetaan huomioon seuran aktiivisuus junioritoiminnan kehittämisessä sekä hyvän hallinnon toteutuminen seurassa. Lisäksi huomioidaan maantieteellinen sijainti, koska tavoitteena on löytää seuroja kattavasti ympäri Suomea.
Jos seurallasi on tiedossa henkilö, jonka haluatte tutoriksenne, muistakaa mainita se hakemuksessa. Kuitenkin myös tutorin on täytettävä hakulomake, josta käy ilmi hänen pätevyytensä tehtävään.
Tutor-ohjelmaan haku käynnissä! Haku Tutor-ohjelmaan on nyt käynnissä ja hakuaikaa on tammikuun 29. päivään asti. Lisätietoa Fortum Tutor –ohjelmasta Palloliiton sivuilla.
Lähde: Palloliitto.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän