Palloliitto teki ratkaisunsa – AC Oulu menettää kotivoittonsa FC Interiä vastaan

surullinen ilta eurooppa-liigassa puoliaika

FC Inter jätti Palloliitolle vastalauseen 21.8.2022 pelatusta Veikkausliigan ottelusta AC Oulu – FC Inter. Vastalauseen mukaan AC Oulun pelaajista vain kahdeksan täytti ottelussa SK-pelaajan eli Suomessa kasvaneen pelaajan kriteerit, joten AC Oulu on käyttänyt ottelussa pelioikeudettomia pelaajia.

Asiassa on kiistatonta, kuten AC Oulu myöntää, että ottelussa FC Interiä vastaan ei AC Oulun pelaajistossa ottelupöytäkirjassa ollut kilpailumääräysten kohdan 17.2 mukaista määrää SK-pelaajia. Palloliiton hallitus ei myöskään ole myöntänyt kohdan 17.4 mukaista poikkeuslupaa.

Kilpailumääräyksissä määritellään SK-pelaaja yksiselitteisesti siten, että pelaajan tulee olla ollut rekisteröityneenä suomalaiseen seuraan kolmen vuoden ajan ikävuosien 12-21 välisenä aikana. Määräyksessä ei oteta kantaa pelaajan kansallisuuteen tai tarkempaa ikään.

AC Oulu ole tuonut esille sellaisia seikkoja, jotka mahdollistaisivat poikkeuksen SK-määräykseen. Se, että pelaaja tulevaisuudessa mahdollisesti täyttää SK-pelaajakriteerit tai se, että pelaaja on tullut Suomeen ennen SK-sääntelyn alkua ei luo poikkeusta kilpailumääräysten kohtaan 17.

Kilpailumääräysten kohdan 25.2. mukaan, jos seura on peluuttanut ottelussa pelioikeudetonta pelaaja, tulee seura tuomita ottelu hävinneeksi 3-0. Määräyksen sanamuoto ei anna kilpailunjärjestäjälle harkintavaltaa seuraamuksen määrittelyssä, riippumatta pelioikeudettomuuden perusteista.

Palloliiton päätöksen mukaan AC Oululla ei ole ollut ottelussa FC Interiä vastaan riittävää määrää SK-kriteerit täyttäviä pelaajia, joten jalkapallon kilpailumääräysten kohdan 26.2 perusteella ottelun lopputulos muutetaan FC Interin voitoksi lukemin 3-0. AC Oulu voi valittaa päätöksestä seitsemän vuorokauden kuluessa sen tiedoksisaannista Palloliiton vastalauselautakunnalle.

Päätöksen myötä FC Inter nousi sarjataulukossa AC Oulun ohi, ja on nyt kiinni Ylemmän loppusarjan paikassa.

Lähde: Palloliitto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän