Palloliiton pomo vahvistaa: Suomi haluaa Supercupin

Kuva: Markku Ulander

Suomessa saatetaan nähdä tulevaisuudessa jalkapallojättien taistelu pokaalista.

Suomen Palloliitto vahvisti perjantaina, että se hakee Suomeen EM-kisaisännyyttä vuoden 2020 kisoihin. Tavoitteena olisi isännöidä yhden alkulohkon kolmea ottelua ja yhtä pudotuspeliä. Kyseiset kisat jaetaan siten, että kisojen alkulohkoja pelataan 12 eri maassa.

Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja on joukkoineen hakemuksensa takana tosissaan, mutta mielessä on toinenkin merkittävä hakemus: Supercup.

TSEKKAA TÄMÄ:

Supercup on vuosittain elokuun lopussa pelattava titteliottelu, jossa kohtaavat kevään Mestarien liigan ja Euroopan liigan voittajat.

– Ehdottomasti päässä on sellainenkin ajatus, että saisimme sellaisen ottelun Suomeen. Yksi sävel hakemuksissa on parantaa asemaamme ja näkyvyyttämme huippujalkapallossa, Alaja sanoi.

Hän ei halunnut arvioida, kumpi hakemuksista menisi todennäköisemmin läpi.

– En pysty spekuloimaan asialla. Haemme nyt tosissamme EM-isännyyttä. Sitten myöhemmin katsotaan Supercupia. Uefa pyrkii viemään cupia noin 25 000–30 000 katsojaa vetäville stadioneille, ja tämä sopisi meille.

Helsingin Olympiastadion vetää ennen suunniteltua perusremonttia noin 37 000 katsojaa.

Jalkapallon Supercup pelattiin 1998–2012 Monacossa. Tänä vuonna ottelua isännöi Praha, jossa Bayern München voitti Chelsean.

Ensi vuonna Supercupin riemusta nauttii Cardiff, ja sitten Georgian Tbilisi.

Iltasanomat

Edellinen artikkeliPukki iski maalin debyytissään
Seuraava artikkeliHJK murskasi IFK Marienhamnin