Paatelainen: Hampaankoloon jäi

Teemu Pukki joutui vaihtoon toisella puoliajalla © SPL / Jussi Eskola

Suomen päävalmentaja Mixu Paatelainen oli sitä mieltä, että ottelusta Espanjaa vastaan oli enemmänkin saatavilla. 0-2-tappioon oli kuitenkin tyytyminen.

”Loimme tarpeeksi paikkoja”

Suomi aloitti ottelun mukavan innokkaasti. Kari Arkivuo ja Rasmus Schüller loivat nousuillaan vasemmalta uskoa Olympiastadionin liki 37500-päiselle yleisölle. Oliko ottelusta saatavana enemmän ja jäikö Paatelaiselle jotain hampaankoloon?
– Jäi ehdottomasti. Meillä oli kaksi paikkaa ennen kuin Espanjalla oli ensimmäistäkään mutta emme saaneet palloa verkkoon. Maalit ratkaisevat. Emme ehkä olisi silti voittaneet, mutta olisimme horjuttaneet Espanjaa. Loimme tarpeeksi maalipaikkoja, Paatelainen totesi lehdistötilaisuudessa.
Espanja iski 19. minuutilla johtomaalin ja meni tauolle 1-0-johdossa.
– Puoliajalla vaihdoimme ilmettä positiivisemmaksi ja siirryimme 4-4-2:een. Olimme koko ottelussa positiivisempia kuin Gijonissa. Loimme enemmän paikkoja nyt. Mutta Gijonista saimme pisteen. Siinä mielessä se oli parempi peli.
Teemu Pukki otettiin vaihtoon toisella puoliajalla krampanneen pohkeen vuoksi. Ottelun jälkeen Paatelaisella ei ollut tietoa, että Pukki ei pystyisi pelaamaan tiistaina Georgiaa vastaan.
Palloliitto
Kuva: SPL/Jussi Eskola
Edellinen artikkeliMatti valmentaa veljensä joukkuetta – ”Olemme pyrkineet välttämään henkilökohtaisuuksia”
Seuraava artikkeliLiverpoolin tehopyssyn sairauslomalle jatkoa