OPS-managerin tarjoama motivointiraha AC Kajaanille tutkintaan

Palloliitto tutkii parhaillaan, tarjosiko Ykkösen jalkapalloseuran OPS:n manageri lahjusrahaa AC Kajaanille.

OPS:n manageri Miika Juntunen kertoi Kalevalle ja YLE Kainuulle tarjonneensa jopa 5000 euroa AC Kajaanille, jos se voittaisi JIPOn. Juntunen kuvaili rahaa kannustin- tai motivaatiorahaksi. Tapaus sattui Ykkösen toiseksi viimeisellä kierroksella, kun OPS taisteli säilymisestä ykkösessä. Juntunen kertoi soittaneensa AC Kajaanin kapteenille ja kertonut kannustimestaan. Juntusen mukaan AC Kajaanin päävalmentaja oli pyytänyt rahaa ennen ottelua, mihin Juntunen ei ollut suostunut.

Palloliiton kilpailumääräysten muukaan jalkapallotoimijalla on välitön tiedonantovelvollisuus sellaisista yhteydenotoista, joissa tarjoamalla etuuksia tai rahaa pyritään vaikuttamaan ottelun lopputulokseen. Palloliiton kilpailutoiminnan päällikön ja lakimiehen Petteri Lindblomin mukaan Palloliiton kilpailupäälliköille ei ollut tullut tietoa kyseisestä tapauksesta.

”Minä en ratkaise sitä, onko tämä tapaus sääntöjen vastaista toimintaa, vaan kurinpitovaliokunta sen ratkaisee”, Petteri Lindblom sanoo.

Lindblom sanoo Palloliitolla olevan tietoinen tapauksesta.

”Tutkimme tällä hetkellä operatiivisella tasolla, onko syytä epäillä jonkin säännöksen rikkomista. Olemme myös hakeneet Uefalta ja Fifalta esimerkkejä. Mikäli on syytä epäillä, annamme tapauksen riippumattoman elimen eli kurinpitovaliokunnan käsiteltäväksi”, Lindblom kertoo.

Lindblom korosti, että ei ole syytä loukata kenenkään oikeusturvaa väärillä syytöksillä. Lindblomin mukaan vastaavanlaisesta motivointirahan tarjoamisesta ei ole Palloliitolla ennakkotapausta.

”Tämmöisestä meillä ei ole tiedossani ennakkotapauksia. Että sanotaan jollekin, että maksamme, jos voitatte”, Lindblom sanoo.

Lindblom ei halunnut rinnastaa OPS:n tapausta Rovaniemen Palloseuran tapaukseen, jossa pelaajia oli lahjottu. RoPS:n vedonlyöntivilpistä tuomitut pelaajat saivat pelikieltoa kuudesta kuukaudesta kahteen vuoteen. RoPS:n tuomituille pelaajille maksettiin lahjuksia häviöiden lisäksi myös voitoista.

HS

Edellinen artikkeliViime kausi oli urheilullisen puolen lisäksi myös taloudellisesti erittäin menestyksekäs Bayernille
Seuraava artikkeliParhaimpia torjuntoja koottu yhteen videoon