Nigeria etenee Afrikan-mestaruuskilpailujen finaaliin dramaattisten vaiheiden ja rangaistuspotkukisan jälkeen.

Nigeria kaatoi rankkarikisassa Etelä-Afrikan maalein 4-2 (1-1) Afrikan-mestaruuskilpailujen välierissä keskiviikkoiltana.

William Troost-Ekong vei Nigerina johtoon 67. minuutilla. Ja sitten 85. minuutilla Etelä-Afrikan hakiessa tasoitusta pääsi Nigeria hyökkäykseen, jonka päätteeksi Victor Osimhen teki numeroiksi 2-0.

Paitsi ettei tehnytkään. Tuomaristo havaitsi, että tovi ennen Osimhenin osumaa kentän toisessa päässä Etelä-Afrikan Percy Tauta rikottiin. VAR-selailun jälkeen Osimhenin maali hylättiin ja Etelä-Afrikka sai rankkarin, jonka Teboho Mokoena laittoi sisään 89. minuutilla.

Tilanne oli siis yhtäkkiä 1-1 ja edessä jatkoaika. Ottelu päättyi Nigerian kannalta kuitenkin onnellisesti. Jännittävä rankkarikisa ratkesi Kelechi Iheanachon tekemään maaliin, ja näin Nigeria finaaliin.

KATSO MYÖS: Video: Sebastien Haller laukoi komean voittomaalin – Norsunluurannikko etenee finaaliin

Finaalissa kohtaavat isäntämaa Norsunluurannikko ja Nigeria. Ottelu pelataan sunnuntaina 11. helmikuutta klo 22.00.

Afrikan-mestaruuskilpailut 2023 pelataan Norsunluurannikossa. Turnaus siirrettiin pelattavaksi alkuvuoteen 2024, sillä kesällä Norsunluurannikossa on sadekausi. Mukana oli 24 maata, jotka pelasivat kuudessa neljän maan alkulohkossa.