MYPA hakee virettä hyökkäykseen

Kuva: Kari Huusari

Torstaina FF Jaroa isännöivän MYPAn kausi on jakautunut kolmeen eri jaksoon: alkukaudesta kulki mainiosta, keskikesällä oli nihkeää, mutta viime aikoina pallo on alkanut taas kulkea.

Vahvojen jaksojen aikana tiivis puolustuspelaaminen on ollut MYPAn pelissä johtava trendi.

– Meidän puolustuspelaaminen on toiminut viime aikoina erinomaisesti. Se on ollut meidän kauden vahvojen jaksojen peruspilari. On pystytty pitämään vastustaja pois maalipaikoilta, päävalmentaja Toni Korkeakunnas kommentoi seuran verkkosivuilla.

Esimerkiksi edellisessä kotiottelussa sarjakärki FC Honkaa vastaan MYPA piti vieraansa nollilla. Puolustuspeli on toiminut yleisemminkin, sillä koko kaudella MYPA on päästänyt kotiottelussa yli yhden maalin vain kahdesti – toisen kerran juurikin Jaroa vastaan.

Toinen osa-alue, hyökkäyspelaaminen, on sen sijaan ollut usein varsin tahmeaa. Kauden 33 tehtyä maalia on Veikkausliigan viidenneksi paras. Maaleista lähes kolmanneksen on viimeistellyt Pekka Sihvola, jonka kauden maalimäärä on 10 osumaa.

– Parannuskohtamme löytyy viimeisistä ratkaisuista ja hyökkäyspään kylmäpäisyydestä. Emme päässeet Honkaa vastaan tuhannen taalan paikoille, kun hölmöilimme viimeiset ratkaisevat syötöt tai keskitykset. Ei ole tällä kaudella mikään uusi kehityskohta.

MYPA – FF Jaro Kymenlaakson Sähkö Stadionilla torstaina 12.9. kello 18.30.

Veikkausliiga