Muistatko tämän? Tasan kolme vuotta sitten Saksa jyräsi MM-kisoissa Brasilian 7-1!

brazil8.7.2014 on varmasti päivämäärä, joka tullaan muistamaan jalkapallohistoriassa ikuisesti.

Saksa aiheutti tuolloin MM-kisojen välieräottelussa kotiyleisönsä edessä pelanneelle Brasilialle kaikkien aikojen nöyryytyksen, kun Saksa jyräsi ottelussa käsittämättömään 7-1 (5-0) voittoon.

Saksa ratkaisi ottelun jo ensimmäisellä puolijalla tekemällä peräti viisi maalia alle puolessa tunnissa. Ensimmäisen puoliajan maaleista vastasivat ensimmäisellä puoliajalla Thomas Müller, Miroslav Klose, Sami Khedira ja kahdesti osunut Toni Kroos.

Toisella puoliajalla Andre Schürrle kasvatti kahdella maalillaan Saksan johdon jo 7-0:aan. Oscar antoi Brasilialle minimaalista lohtua iskemällä 7-1 kavennusmaalin viimeisellä minuutilla.

Katso Saksan historiallisen murskavoiton maalikooste alta tai tästä.

Ottelu rikkoi peräti 11 ennätystä MM-historiassa.

1. Brasilian suurin tappio

Brasilia ei ole ikinä aiemmin hävinnyt MM-kisaottelua vastaavilla lukemilla. Aiempi ennätys nähtiin vuonna 1998, kun Ranska kaatoi Brasilian MM-finaalissa maalein 3-0.

Kyseessä oli samalla myös Brasilian kaikkien aikojen suurin tappio virallisissa otteluissa. Edellinen ennätys on vuodelta 1920, jolloin Selecao hävisi Uruguaylle maalein 6-0.

2. Eniten MM-kisamaaleja

Eilisen jälkeen Saksa on tehnyt 221 maalia MM-kisoissa. Yksikään toinen maa ei ole pystynyt samaan.

3. Isoin välierätappio

7-1-selkäsauna on MM-kisahistorian suurin välierätappio. Yksikään toinen joukkue ei ole myöskään tehnyt seitsemää maalia välieräottelussa.

4. Eniten päästettyjä maaleja kotona

Brasilia ei ollut ennen eilisiltaa päästänyt koskaan seitsemää maalia kotiottelussa.

5. Pahin isäntämaan nöyryytys

Brasilia nousi eilisellä konttaamisellaan tasoihin Sveitsin kanssa eniten maaleja päästäneenä MM-isäntänä. Sveitsi päästi Brasilian tavoin seitsemän maalia vuonna 1954, kun Itävalta voitti käkikellomaan maalein 7-5.

6. MM-kisojen maaliennätys

Miroslav Klose teki eilen yhden Saksan seitsemästä maalista. Osuma oli samalla saksalaiselle kautta aikojen 16. MM-maali. Brassilegenda Ronaldo piti hallussaan edellistä ennätystä 15 maalillaan.

7. 2000. maali

Thomas Müllerin laukoma ottelun avausmaali oli samalla Saksan jalkapallomaajoukkueen 2000. osuma.

8. Nopein tuplaosuma

Toni Kroos teki historiaa ampumalla maalit 69 sekunnin välein. Kukaan toinen pelaaja ei ole tehnyt kahta maalia yhtä nopeasti MM-kisojen historiassa.

9. Nopeimmin tehdyt neljä maalia

MM-kisoissa yksikään toinen maa ei ole tehnyt Saksaa nopeammin neljää maalia. Die Mannschaft mätti neljä rysää kuuden minuutin sisään ensimmäisellä jaksolla.

10. Saksan suurin puoliaikajohto

Saksa ei ole koskaan aiemmin johtanut MM-kisaottelua pelin puolivälissä viidellä maalilla. Maan edellinen ennätys oli 4-0-johto Saudi-Arabiaa vastaan vuoden 2002 MM-kisoissa. Vain kolme joukkuetta (Zaire 1974, Haiti 1974 ja Brasilia 1938) on ylipäätään päästänyt viisi maalia MM-kisoissa ensimmäisellä puoliajalla.

11. Eniten maaleja MM-välierässä

MM-kisojen historiassa yksikään toinen maa ei ole onnistunut latomaan seitsemää maalia välieräottelussa.

Lähde: Iltalehti / Harri Hepojärvi