”Mr. Arsenal” Tony Adams Granadan päävalmentajaksi

laliga_logo_h_2015-01color-blanco-cropped

Legendaarinen Arsenal-puolustaja Tony Adams on nimitetty La Ligan pohjamudissa majailevan Granadan päävalmentajaksi. Adamsin, 50, sopimus kattaa loppukauden.

Adams toimii varapääjohtajana Granada-presidentti Jiang Lizhangin omistamassa DDMC-yrityksessä, joka toimii jalkapalloseurojen johtamisen parissa. Adams on ollut Granadan mukana marraskuusta asti, ja mies valittiin viime viikolla seuran uudeksi jalkapallotoimenjohtajaksi. Englantilaisen pesti sai kuitenkin uuden käänteen, kun seura antoi potkut päävalmentajalleen Lucas Alcarazille.

Tällä hetkellä Granada on La Ligassa toiseksi viimeisenä. Viimeiseen säilyjän paikkaan sillä on matkaa seitsemän pistettä, kun kierroksia on jäljellä 7.

Adams vietti edellisen vuoden niin ikään DDMC-pamppu Lizhangin omistamassa Chongqing Dangdai Lifanissa. Valmennustehtävissä Adams on viimeksi ollut Azerbaijanin pääsarjassa kaudella 2010/11, jossa mies johti Gabala FK:ta. Sitä ennen hän kuului Hollannin pääsarjan Feyenoordin valmennusportaaseen.

Mr. Arsenal-lempinimeä totteleva ex-toppari valoi uskoa Granada-faneihin seuran tulevaisuuden suhteen.

– Rakennamme koko seuraan uutta toimintakulttuuria ja struktuuria. Uskon, että kun etenemme riittävän maltillisesti, on meillä mahdollisuudet nostaa seura uudelle tasolle, entinen Arsenal-kapteeni sanoi.

Neljästi Englannissa liigamestaruuden Arsenalin paidassa voittanut Adams raotti seuran tavoitteita hieman pintaa syvemmältä.

– Haluamme vakiinnuttaa paikkamme La Ligan keskikastissa seurana, joka omistaa kaikki pelaajansa. Yksi tärkeimmistä asioista on rakentaa maailmanluokan akatemia, joka tuottaa pelaajia ykkösjoukkueen mukaan. Seura tarvitsee myös harjoituskeskuksen, jossa puitteet ovat viimeisen päälle, englantilaisluotsi maalailee.

Kiinalaisomistaja Lizhang on tehnyt selväksi toiveensa, että seuran edustusjoukkueessa esiintyisi myös kiinalaispelaajia. Adamsin mukaan tämä ei ole kuitenkaan mikään vaatimus.

– Mikäli ykkösjoukkueessamme pelaa jossain vaiheessa kiinalainen, olisi se omistajallemme kirsikka kakun päälle – mutta tiedän, että hän ei sitä tule vaatimaan. Kaikki asiat tulevat viemään aikaa, ja usein joudut ottamaan askeleen taakse korjataksesi kaikki ongelmat, ennen kun voit ottaa kaksi askelta eteen, Adams filosofoi.