Video: Brasilian MM-kisojen 2014 kaikki 171 maalia

mm-kisat 2014 puoliaika

mm-kisat 2014 puoliaika

Neljä vuotta sitten pelattu historian 20. lopputurnaus toi mukanaan uudistuksia MM-näyttämölle, kun käyttöön otettiin uutta tekniikkaa. Maaleja MM-kisoissa 2014 tehtailtiin ennätysvauhdilla, mutta silti maalivahdit loistivat taidoillaan. Isäntien kisat olivat katastrofi, kun taas Saksa jatkoi Euroopan voittoputkea.

Kävikö pallo maalissa vai ei? Tätä ei enää tarvinnut pohtia vuoden 2014 MM-lopputurnauksessa, kun Brasilian kisoissa otettiin käyttöön uunituoretta maaliviivateknologiaa. Useat maalikamerat pitivät nyt huolen siitä, että erotuomarilla oli käytettävissään luotettavia todisteita siitä, oliko maali syntynyt.

Maalikameroiden lisäksi Brasilian MM-kisoissa esiteltiin toinenkin tuomarin työskentelyä helpottava innovaatio, joka tuli jalkapallomaailmaan jäädäkseen. Näissä kisoissa tuomarit alkoivat käyttää vapaapotkusuihketta, jolla he merkitsivät muurin paikan vapaapotkuissa. Suihke oli spraymaalia, joka haihtui kentältä nopeasti vapaapotkutilanteen jälkeen. Kuumassa Brasiliassa oli tarpeen käyttää poikkeuksellisesti myös ylimääräisiä viilennystaukoja pelin aikana.

Jo kisojen alkuvaiheessa yksi menestystarina tuli päätökseensä. Kisojen suurimpiin yllätyksiin kuului nimittäin Espanjan valtakauden katkeaminen. Espanjalaiset olivat hallitsevia maailmanmestareita ja lisäksi he olivat voittaneet EM-kultaa niin vuonna 2008 kuin 2012. Kaikki putket katkeavat kuitenkin joskus ja Brasiliassa Espanjan kohtalona oli jäädä rannalle jo lohkovaiheen jälkeen.

Kenties kisojen omituisin tapaus taas sattui alkulohkon ottelussa Uruguay–Italia. Uruguayn Luis Suárezin pelikunto oli ennen kisoja ollut arvoitus, mutta hyökkääjä loisti etenkin Englantia vastaan viimeistelemällä kaksi osumaa. Heti seuraavassa ottelussa Suárez kuitenkin sortui puremaan vastustajaa, eikä edes ensimmäistä kertaa urallaan. Tällä kertaa osansa Suárezin purukalustosta sai Italian Giorgio Chiellini. Tilanne meni ohi ottelun tuomaristolta, mutta ei Fifalta. Suárez sai tempustaan tuntuvat sakot, yhdeksän pelin pelikiellon ja peräti neljän kuukauden toimintakiellon jalkapallosta.

Isäntämaa Brasilian käsittämätön 1-7-tappio Saksalle

Brasilian lopputurnaus muistetaan hieman ristiriitaisesti sekä suurista maalimääristä että loistavasta maalivahtipelistä. Maaleja turnauksessa tehtiin ennätykselliset 171, mutta katsojien mieleen painuivat myös muun muassa Manuel NeuerinTim HowardinKeylor Navasin ja Guillermo Ochoan upeat suorituksen maalitolppien välissä.

Turnauksen maalikuninkaaksi kruunattiin Kolumbian James Rodríquez kuudella maalilla. Rodríquezin ja Kolumbian kisat päättyivät kuitenkin kyyneliin, kun alkulohkonsa voittanut joukkue kärsi puolivälierissä kirvelevän tappion Brasilialle.

Kisaisäntä Brasilia eteni siis aina välieriin saakka, mutta sitten isäntien turnaus lähti vahvaan syöksykierteeseen. Välierätappio Saksalle peräti maalein 7–1 vavisutti koko brasilialaista jalkapallokansaa. Tuossa ottelussa Saksan Miroslav Klose viimeisteli myös MM-osumansa numero 16 ja ohitti Ronaldon kaikkien aikojen parhaana maalintekijänä. Lopulta suurin odotuksin matkaan lähteneiden isäntien kisapainajainen päättyi tappioon pronssiottelussa Hollantia vastaan lukemin 3–0.

MM-finaalissa kohtasivat Saksa ja Argentiina. Finaalipaikka oli Argentiinalle ensimmäinen sitten vuoden 1990, kun taas Saksalle jo neljäs perättäinen. Ottelu eteni maalittomana aina jatkoajalle, jossa Saksan sankariksi nousi 1–0-voittomaalin viimeistellyt Mario Götze. Saksan mestaruus takasi sen, että Italian ja Espanjan aloittama eurooppalaisten maiden MM-voittoputki sai historiallisen jatkon.

Jos video ei avaudu, voit katsoa sen TÄSTÄ.

— —
LUE MYÖS: Brasilian MM-kisat 2014 – Saksa valloittaa Etelä-Amerikan

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here