Mixu nimesi Liigamaajoukkueen Meksiko–otteluun

Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen nimesi 20 pelaajaa varhain ensi viikon torstaina San Diegossa pelattavaan otteluun Meksikoa vastaan, tiedottaa Palloliitto kotisivuillaan.

Molempien joukkueiden kokoonpanot koostuvat maittensa pääsarjapelaajista ja ottelu tilastoidaan B-maaotteluna. Suomen joukkueen runko muodostuu HJK:sta, jonka pelaajistosta on mukana kymmenen pelaajaa. Hopealle yltäneestä Hongasta on joukkueessa kolme pelaajaa. VPS:n, TPS:n ja KuPS:n joukkueista valittiin kustakin kaksi pelaajaa ja FF Jarosta yksi pelaaja.

”San Diegoon matkustava joukkue koostuu Veikkausliigapelaajista ja joukkueessa on myös paljon 21-vuotiaiden maajoukkuepelaajia. Sitä kautta tämä peli palvelee myös Pikkkuhuuhkajien valmistautumista seuraavaan karsintaotteluun Englantia vastaan.  Juuri tämän vuoksi myös 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentaja Mika Laurikainen on mukana merkittävässä osassa tämän joukkueen valmennusryhmää”, Mixu Paatelainen sanoo.

”Mukana on myös muutama sellainen pelaaja, jotka ovat olleet A-maajoukkueen ringissä, mutta eivät ole saaneet paljoa peliaikaa. Nyt sitä on luvassa enemmän.”

Paatelainen sanoo ottelun Meksikoa vastaan olevan erittäin hyvä ja tarpeellinen kansainvälinen tapahtuma kovaa vastustajaa vastaan.

”Pääosa Meksikon maajoukkueesta pelaa kotimaansa sarjassa, joten tulemme kohtaamaan todella tasokkaan vastustajan. Meksiko on meille hyvä mittari. Samalla pystymme katsastamaan uusia pelaajia ja muutenkin pelaajien tämän hetken kunnon. Tämä peli on tulevaisuuteen katsomista ja rakentamista”, Mixu kertoo.

”Ottelumahdollisuus tuli vähän yllättäen, mutta halusimme tarttua siihen, koska kaikki kansainväliset ottelut ja harjoittelumahdollisuudet ovat meille tärkeitä ja antavat meille kokemusta. Tämän kaltaisella, Veikkausliigapelaajista koostuneella joukkueella, emme kovin usein ole matkassa. Nyt siihen tuli heti kauden päätteeksi hyvä tilaisuus.”

Suomen ja Meksikon välinen ottelu alkaa kello 06.00 Suomen aikaa torstaiaamuna 31.10.

Liigamaajoukkue Meksikoa vastaan:

Henri Sillanpää, VPS
Jesse Öst, FF Jaro
Atte Hoivala, VPS
Sebastian Sorsa, HJK
Tapio Heikkilä, HJK
Tuomas Rannankari, KuPS
Jani Tanska, TPS
Jarkko Hurme, TPS
Valtteri Moren, HJK
Mikko Sumusalo, HJK
Jussi Vasara, FC Honka
Sakari Mattila, HJK
Erfan Zeneli, HJK
Aleksi Paananen, KuPS
Rasmus Schüller, HJK
Tim Väyrynen, FC Honka
Sebastian Mannström, HJK
Moshtagh Yaghoubi, FC Honka
Robin Lod, HJK
Mikael Forssell, HJK

Edellinen artikkeliBernd Leno – Leverkusenin saksikäsi
Seuraava artikkeliU-17 kärsi tappion Romanialle