Mielenkiintoista vääntöä Afrikan mestaruusturnauksessa

Afrikan mestaruusturnaus on ollut perinteisesti kovin undermaista sykkimistä. Overeissa on toki ajoittain valueta mukavasti, jos onnistuu iskemään oikeaan saumaan, kun lohkotilanteet etenevät ja kun esimerkiksi tiettyjen maiden pelityylit hahmottuvat. Esimerkiksi perjantainen Malawin ja Zimbabwen kohtaaminen antaa varsinkin Malawin ensimmäinen ottelun tapahtumien ja maaliodottaman perusteella aihetta over-pohdintaan. Ohessa ajatuksiani kyseiseen vääntöön liittyen sekä muutama muu loppuviikkoinen ajatus siihen selkään. 

Malawi – Zimbabwe 

Malawi ja Zimbabwe kohtaavat perjantaina kello 18 ottelussa, jossa jatkoonpääsyn kannalta molemmille maistuisi mukavasti kolmen pisteen saalis. Zimbabwe hävisi avausottelunsa loppujen lopuksi odotetusti mutta sangen nihkeän Senegalin suorituksen jälkeen ajassa 90+7 upotetun pilkun seurauksena, kun taas Malawi taipui Guinealle 1-0 lukemin ottelussa, jossa maaliodottama oli toteutunutta korkeammalla. Etenkin Malawin esitys oli rohkean pirteä, ja nyt voimme varmasti odottaa vähintäänkin samanlaista hawaijipallosuoritusta, kun vastus kevenee ja pistetarve on aiempaa akuutimpi. 

Malawin ryhmä on paininut koronaviruksen kynsissä, ja nähtäväksi jää, saako se jo perjantaiseen myräkkään muutamia runkopelaajia takaisin riveihinsä. Vaikka joukkue esiintyi Guineaa vastaan overmaisen pirteästi, ei muutaman runkoveivarin paluusta olisi haittaa viimeistelyä ja keskikentän rakentelua silmälläpitäen. 

Zimbabwe oli valinnut hyllystään ensimmäiseen otteluun ennalta selkeästi vahvempaa Senegalia vastaan äärimmäisen varovaisen pelikirjan, mutta tällä kertaa vastus ei paperilla ole samaa tasoa, ja Mapezan osastolta on lupa odottaa hyökkäävämpää peliotetta. Itse en Zimbabwen kokoonpanoon liittyen mitään mullistavaa tonginnan seurauksena löytänyt. 

Pelivalinta

Molemmat joukkueet tarvitsevat pisteitä, mikäli jatkoonpääsy yhtään kiinnostaa. Malawin pelityyli ja Zimbabwen todennäköinen rohkeampi pelikirja antavat meikäläiselle aihetta over-työntöön. Yli 2 maalia kertoimella 1,98 kelpasi hyvin liuskalle. Tasan kahdella maalilla siis panos takaisin. Paikkoja tulemme varmasti Malawin ensimmäisen ottelun perusteella näkemään, kyse onkin sitten viimeistelystä. 

Itse tosiaan syljin valinnan aiemmin sisään kertoimella 1,98, nyt kirjoitusta viimeistellessäni kerroin on ottanut nousua lukeman 2,16 tuntumaan, mikä luonnollisesti maistuu entistä erektoivammin. Mitään yksittäistä syytä en nousulle nopealla käsikopelolla löytänyt. Niin tai näin, menen muun muassa näillä: 

Malawi-Zimbabwe yli 2 maalia 1,98 (pe)

Kap Verde-Burkina Faso yli 1,5 maalia 1,72 (to)
Espanjan Super Copa: Atletico Madrid-Athletic Bilbao yli 1,5 maalia 1,47 (to)

Dortmund-Freiburg yli 3 maalia 1,83 (pe)
Mönchengladbach-Leverkusen yli 3 maalia 1,78 (la)

Lisää valintoja sivullani. Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

Edellinen artikkeliVideo: Norwichille taas tappio Valioliigassa – West Hamin Jarrod Bowen sankarina
Seuraava artikkeliVideo: Granit Xhaka lensi suihkuun Liigacupin välierissä – Liverpool ei hyödyntänyt miesylivoimaansa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän