Mesut Özil lopettaa maajoukkueuransa – kritisoi rajusti Saksan jalkapalloliiton pomoa

mesut özil lopettaa majoukkueessa puoliaika

Saksan maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja Mesut Özil ilmoitti sunnuntai-iltana Twitterissä lopettavansa pelit Saksan maajoukkueessa.

29-vuotias Özil julkaisi sunnuntai-iltana Twitter-tilillään yhteensä neljä sivua käsittävän avoimen kirjeen. Päätöksen taustalla on erityisesti viime kevään tapaaminen Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğanin kanssa. Kuvat tapaamisesta nostivat ison kohun Saksassa.

Özil antaa kirjeissään kovaa palautetta kannattajille, medialle ja yhteistyökumppaneilleen. Eniten Özil kritisoi Saksan jalkapalloliiton puheenjohtaja Reinhard Grindeliä. Özil kertoo kohdanneensa rasistista kohtelua turkkilaisten juuriensa takia.

”Kannoin ennen Saksan maajoukkuepaitaa suurella ylpeydellä ja ilolla, mutta enää en tee niin. Tämä päätös oli erittäin vaikea, mutta koska jalkapalloliiton johtohenkilöt käyttävät minua itsekkäästi poliittiseen propagandaansa, niin kaikella on rajansa”, Özil kirjoittaa.

Özil on pelannut Saksan maajoukkueessa vuodesta 2009 ja saavutti joukkueen kanssa maailmanmestaruuden vuonna 2014. Hän oli mukana myös tämän kesän MM-turnauksessa.

Özil ilmoitti Twitterissä lopettavansa maajoukkueessa

— —
LUE MYÖS: Video: N’Golo Kante -rallatuksesta tuli hitti Ranskan mestaruusjuhlissa

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here