Left Footin pelivalinnat Mestarien liiga -otteluun Liverpool – PSG

Merseysiden derby

Palloa lipulle ja kättä taskuun Liverpoolissa

Tiistai ja Mestarien liiga. Tätä on taas odotettu kuin ummetuslääkkeen tehoamista Bulgariaan suuntautuneen keihäsmatkan jälkeen, joten nyt jos koskaan kannattaa olla varpaillaan. Edes ensiejakulaatiostaan yllättynyt teini ei voi kokea niin herkkää tilaa, jonka tiistai-illan Liverpool-PSG -myräkkä aiheuttaa. Pääsemme nauttimaan Mestarien liiga -kauden avauskierroksen varsin maistukaisista alkupaloista.

Liverpoolissa iskevät yhteen alkukauden menestyjät, kukaan tuskin on liikaa joukkueiden menestystä ennen kautta edes kyseenalaistanut. Molemmat joukkueet ovat saalistaneet ensimmäisesta viidestä sarjapelistä täyden pistepotin, ja kun maaleja on mätetty puolileikkisään sävyyn, näen edessäni yleisöystävällisen
koitoksen.

Liverpoolin Salah, Mane ja Firmino ovat muodostaneet yläkerran sinkoilullaan vastustajilleen juuri niin kovan pelotteen, kuin odottaa on saattanut. Firminon pelikunnon yllä leijuu vahvoja kysymysmerkkejä, mutta tokihan korvaajia penkiltä löytyy. Keskikentällä limaisimmin häärineet Wijnaldum, Milner ja Keita ovat saaneet yhteispelinsä mukavaan kuosiin, jota myös Henderson tarvittaessa täydentää. Myös puolustuspää toimii – omiin on sujahtanut viidessä Valioliigakoitoksessa ainoastaan kaksi häkkiä.

Jos Liverpoolin hyökkäyspeli vakuuttaa, samaa voidaan sanoa myös PSG:n ylähyllystä. Cavani, Neymar, Mbappe ja Di Maria ovat dilkkailleet kauden viidessä ensimmäisessä koitoksessa vastustajiensa verkkoon yhteensä 13 byyriä, kokonaisuudessaanhan ranskalaisryhmä on rankaissut vastustajiaan jo 17 kertaa. Hyökkäysnelikon alapuolella riplailevat keskikentän lukkomiehet ovat herättäneet joissakin analyytikoissa pikkiriikkisiä kysyviä yläpilviä, mutta enpä ainakaan itse keskikentästä liian huolissani olisi.

PSG on paukuttanut jokaisessa kauden viidessä ensimmäisessä pyllymyräkässään vähintään kolme maalia. Toisaalta, vastassa ei ole ollut vielä yhtään liigan kärkipään joukkuetta. Lisäksi todettakoon jo niin monen tiedossa oleva fakta, jonka mukaan Ranskan liigan taso on Valioliigan vastaavaa heikompi, joten nyt ryhmän tämänhetkinen vire todella punnitaan.

Pelivalinnat

Liverpool nappasi edellisessä neppailussaan arvokkaan vierasvoiton Tottenhamista, mikä sinällään ruokkii joukkueen fiilistä vähintäänkin jutipumppumaisella tavalla. Kansa odottaa huomisesta taistosta puoliorgastista maali-iloittelua, ja sellainen saattaakin olla luvassa, sillä liian varovaiseen puolustusämpyilyyn ryhmät tuskin ensimmäisessä lohkovaiheen kamppailussa syyllistyvät. Yli 2,5 maalin lopputulemasta tarjottava kerroin ei sytytä, ja ehkä panostus-Einareita pohdituttaakin vähintään neljän maalin ilta.

Itse olen kiinnostunut kulmapotkuista. Molempien joukkueiden pelityyli on ns. kulmapotkumyönteinen, tosin laidalta mielellään nousevan Dani Alvesin poissaolo hieman syö kulmafiilistä alaspäin. PSG:n alakerrasta uupuu Liverpoolia vastaan myös Thiago Silva, mikä sinällään ei heilauta kulma-ajatteluani suuntaan tai toiseen.

Molempien ryhmien alkukauden matsien kulmapotkumäärät (Liverpoolin matseissa 10,40 per peli, PSG:n vastaava ottelukeskiarvo 9,60) kielivät omalla tavallaan pelityylistä, tokihan keskiarvot voisivat suurempiakin olla. Kuten yllä totesin, tiistainen kohtaaminen ei tule noudattamaan kummankaan joukkueen osalta pelkästään puolustusvoittoista taktiikkaa. Hyökkäysvoima on molemmissa pukuhuoneissa valtaisa, ja puolustuslinjassa tarpovat veivarit joutuvat venymään äärimmilleen tilanteissa, jossa pallo lopulta päätyy kulmalipulle. Yli 9,5 kulmapotkusta tarjottava numerosarja 1,74 kelpaa kuin kelpaakin lapulle.

Myös matsin korttivedot hieman kiinnostelevat. Vaikka kyseessä on lohkovaiheen ensimmäinen päähänlyöntikilpailu, ovat panokset valtaisat. Pillipiipariksi saapuva kokenut Cüneyt Cakir joutuu liverpoolilaiseen nakkipataan, ja 139 kansainvälisessä ottelussaan keskimäärin 3,99 keltaista ja 0,21 punaista läsyä per peli jakanut mies saattaakin joutua taskulle yli 3,5 kertaa.

Edessämme siintävät suorastaan jännäkakkamaiset hetket, kun Mestarien liiga tekee paluun. Voittajaa en lähde ennustelemaan, mutta sen takaan, että housun etumus saattaa kostua silkasta Mestarien liigaan liittyvästä kiimasta. Nautinnollisia jalkapallohetkiä kaikille.

Katso Mestarien liiga -kierroksen kertoimet TÄÄLTÄ.

Näitkö jo tämän: Douglas Costa sekosi täysin – löi kyynärpäällä ja sylkäisi naamaan

Edellinen artikkeliVideo: Dimitri Payet laukoi häikäisevän kauniin maalin Ligue 1:ssä
Seuraava artikkeliVideo: Rennosti kohti ratkaisupelejä – laulu raikaa Ilveksen pukukopissa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän