Mestareiden liigan kierroksen tulokset tiistailta

 

Eilen pelattiin 8 ottelua lohkoista E,F,G ja H.

E-lohko

Tässä lohkossa pelattiin Steaua Bukarestin ja FC Baselin välinen ottelu. Basel oli Marcelo Diazin toisen puoliajan alussa tekemällä maalilla pitkään johdossa, mutta 88. peliminuutilla Leandro Tatu pilasi Baselin juhlat tasoittamalla pelin 1-1.

Toinen ottelu E-lohkossa oli Schalken ja Chelsean kohtaaminen Saksassa. Chelsea sai hyvät lähtökohdat otteluun, kun 5. peliminuutilla Fernando Torres puski pallon maaliin. Torres oli Chelsean maalivahdin, Petr Cechin kanssa ottelun ehdotonta eliittiä. Torresin 2 maalia ja yksi ristikkopusku sai toivottavasti miehen peli-ilon takaisin myös Valioliigassa. Cech puolestaan torjui kaikki saksalaisten yritykset. Ottelu päättyi 3-0 ja maalintekijöinä Torres 5. pelimimuutilla, Torres 69. peliminuutilla ja Eden Hazard 87. peliminuutilla.

Chelsea johtaa lohkoaan maalieron turvin. Toisena tulee Schalke jolla on myös 6 pistettä. Basel on kolmantena 4 pisteellä ja steaua on viimeiseä yhdellä pisteellä

 

F-lohko

Tässä lohkossa on vielä kolmella joukkueella todella hyvä sauma voittaa lohko. Eilisessä Arsenal  – Dortmund -pelissä Dortmund oääsi voitolla maalieron turvin lohkokärkeen voittamalla Arsenalin maalein 2-1. Maalintekijöinä vierailijoilla olivat Henrik Mkhitaryan,sekä Robert Lewandowski. Lontoolaisten maalin iski hyvässä pelivireessä ollut Oliver Giroud.

Marseille sai vieraita Italiasta, kun he saivat Napolin vastaan. Marseillen yrityksistä huolimatta Napoli pääsi Callejonin, sekä Duvan Zapatan maaleilla 2-0 johtoon. Laihaa lohtua toi Andrew Ayewin maali 86. peliminuutilla. jolla ranskalaiset kavensivat pelin luvuiksi 1-2.

Arsenal, Dortmund ja Napoli ovat kaikki kuudessa pisteessä. Marseille on joukon viimeinen.

 

G-lohko

Porto pelasi Zenitiä vastaan ja  teki jo pelin alussa pisteiden saamisesta itselleen vaikeaa, kun Hector Herrera otti itselleen punaisen kortin 5. peliminuutin kohdalla. Zenit pelasi ylivoimalla siis lähes koko ottelun ja 86. peliminuutilla se tuotti tulosta. Aleksandr Kerzhakov varmisti Zenitille kolme pistettä kotiin viemisiski puskemalla Hulkin syötöstä pallon sisään.

Atletico Madrid puolestaan jatkoi hyviä otteita Euroopassa, kun he matkasivat Austria Viennan vieraaksi. Diego Costan kahdella ja Raul Garcian yhdellä maalilla Atletico vahvisti asemaansa lohkon kärjessä.

Lohkokärjessä siis Atletico 9 pisteellä, toisena Zenit 4 pisteellä, Porto kolmantena 3 pisteellä ja Austria viimeisenä 1 pisteellä.

 

H-lohko

Teemu Pukin schalke sai loukkaantuneen Niklas Moisanderin Ajaxin vastaan. Celtic lähetti Ajaxin takaisin Hollantiin ilman pisteitä, voittamalla ottelun 2-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Celticiltä James Forrest pilkulta, sekä Beram Kayal. Lasse Schonen kavennus viimeisillä minuuteilla toi Ajaxin maalin päähän, mutta se ei riittänyt.

Barcelona matkasi Italiaan AC Milanin vieraaksi. Barcelonan tärkein lenkki, eli Lionel Messi oli aloittavassa kokoonpanossa. Tästä huolimatta Milanin Robinho vei Kakan syötöstä Milanin 1-0 johtoon 9. peliminuutilla. Messi vastasi huutoon 23. peliminuutilla tekemällä 1-1 tasoitusmaalin. Ottelu loppui näihin numeroihin.

Barcelona jatkaa kuitenkin lohkokärjessä 7 pisteellä. Milan on toisena 5 pisteellä ja Celtic kolmantena 3 pisteellä. Ajax on onnistunut saalistamaan vain yhden pisteen ja pitääkin lohkon perää.

Katso YLE:n tekemä kooste kaikista maaleista tästä linkistä