Mestareiden liigan 2. pelipäivä: Barcelona – Ajax

Tämä ottelu oli jo monen vihkossa ennakkoon taputeltu, sillä tasoerot joukkueiden välillä ovat huomattavat.

Peli oli kerennyt vanhentua 22 minuuttia kun Barcelonan Lionel Messi laittoi vapaapotkun tolpan kautta maaliin. Ajaxin maalivahdilla ei ollut mitään mahdollisuutta torjua tuota vetoa.

Toisen puoliajan alkuun Barca sai vastahyökkäyksen ja normaaleista kuvioista poiketen Barca painoi vain kolmella pelaajalla eteenpäin ja Sergio Busquetsin vapauttavan syötön jälkeen Messi taituroi luvut 2-0.

Neymarin huikeasta keskityksestä Gerard Pique puskumaali nosti Barcan johdon jo 3-0. Pian tämän maalin jälkeen otettiin Niklas Moisander vaihtoon.

Messin kohdalla ”ei kahta ilman kolmatta” -sananlasku piti täysin paikkansa. 75. peliminuutilla Messi pääsi Xavin syötöstä viimeistelemään hattutemppunsa ja näin ollen ottamaan Cristian Ronaldon kiinni maalikuninkuustaistelussa.

Ajax oli kuitenkin lähellä kavennusta kun he saivat rangaistuspotkun, mutta Kolbeinn Sightorsson epäonnistui maalinteossa.

Pisteet siis jäivät Camp Noulle luvuin 4-0