Messille 400 La Liga -maalia täyteen – uskomattomat tilastot taustalla!

barcelona Copa del Rey Messi Puoliaika Espanjan Cup

Luis Suarez tarjosi paikan Lionel Messille, ja ”kirppu” pamautti ensimmäisenä pelaajana kasaan 400 maalia La Ligassa.

FC Barcelona kaatoi sunnuntain La Liga -kierroksella Eibarin varsin odotetusti lukemin 3-0. Ottelun sankareiksi nousivat kahdesti osunut Luiz Suarez, kertaalleen osunut Lionel Messi sekä kaksi maalia syöttänyt Philippe Coutinho.

Jalkapallohistorian kannalta Barcan voittoa merkittävämpi asia oli Messin 53. minuutilla iskemä 2-0 maali, sillä se oli argentiinalaistähdelle uran 400. maali Espanjan pääsarjassa.

Suvereenisti La Ligan kaikkien aikojen maalitilastoa johtava Messi sai 400 maalia kasaan liigan historian ensimmäisenä pelaajana. Tilaston toisena majailee nykyisin Juventusta edustava Cristiano Ronaldo (311 maalia), ja kolmas tila kuuluu 251 maalia iskeneelle Telmo Zarralle.

Messin 400 liigamaalista 326 on syntynyt vasemmalla jalalla, 59 oikealla, 14 päällä ja yksi muulla ruumiinosalla, eli oletettavasti olkapäällä.

Pienenä kirppuna tunnetun argentiinalaisen tehokkain kausi La Ligassa on toistaiseksi ollut kausi 2011-2012, jolloin hän iski käsittämättömät 50 maalia. Hattutemppuja Messillä puolestaan on toisiksi eniten liigan historiassa (31), ja vain Ronaldolla on hatullisia kasassa enemmän (34).

Ja vaikka Messi pelasikin pitkään Andrés Iniestan ja Xavin kaltaisen pelinrakentajanerojen kanssa, on juuri juhlamaalin tarjoillut Suarez kerännyt eniten syöttöjä (29) hänen maaleihinsa.

Huomioitavaa on myös se, että Messin maaleista peräti 105 on syntynyt ottelun viimeisen 15 minuutin aikana, joten kyseessä on todellinen ratkaisupelaaja. Kaikkein uskomattomin ennätys on se, että Messi on tehnyt yksinään enemmän maaleja, kuin 29 espanjalaisseuraa koko La Liga -taipaleensa aikana.

Tilastotietojen lähteenä toimi Opta.

Messille 400 maalia täyteen ensimmäisenä La Ligassa

https://twitter.com/WakabetNG/status/1084698376267071489

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – –

Katso myös: Video: David De Gean huikeat torjunnat toivat ManU:lle voiton

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here