ManU-tähti Mata kriittisenä: ”ansaitsemme älyttömiä summia”

Generated by IJG JPEG Library

Generated by IJG JPEG Library

Manchester Unitedin Juan Mata myöntää jalkapalloilijoiden elämän olevan kaukana tavallisten ihmisten arjesta ja mies olisi valmis leikkaamaan omaa palkkaansa mikäli jalkapallomaailma olisi vähemmän kaupallinen.

Manchester Unitedin ja Espanjan maajoukkueen Juan Mata esiintyi espanjalaisessa Salvados-ohjelmassa, jossa häneltä kyseltiin jalkapalloilijan kentän ulkopuolisesta elämästä. Ohjelman aikana Mata laukoi vahvasti itsekriittistä tekstiä futareiden elämästä.

– En nauti bisneksestä jalkapallomaailmassa. Tuntuu siltä kuin omistajat ja sijoittajat olisivat nykyisin tärkeämpiä kuin fanit. Rakastan pelaamista, harjoittelua ja kilpailemista, mutta olen valmis leikkaamaan omaa palkkaani jos jalkapallomaailma olisi vähemmän kaupallinen, espanjalainen pohdiskeli.

Mata myöntää ansaitsevansa poskettomia summia pelaamisesta verrattuna normaaleihin työssäkäyviin ihmisiin. Lehtitietojen mukaan 27-vuotiaan espanjalaisen viikkopalkka Manchester Unitedissa on noin 179 000 euroa viikossa.

– Ensimmäinen ammattilaissopimukseni oli Real Madridin B-joukkueessa. Olin 18-vuotias ja ansaitsin muistaakseni 90 000 euroa vuodessa. Jos verrataan muihin jalkapalloilijoihin, palkkani on melko tavanomainen. Mutta jos verrataan 99,9% Espanjasta ja muusta maailmasta, ansaitsen täysin käsittämätöntä palkkaa, Mata mietiskeli.

Itsekriittinen taituri ajattelee jalkapalloilijoiden elävän kuplassa, jossa kaikkiin ongelmiin tulee saman tien apua.

– Tuntuu kuin eläisimme kuplassa. Välillä minua pelottaa ajatella kuinka suojeltu olen. Jos minulla on pieninkin ongelma, niin joku tulee hetkessä paikalle ja hoitaa asian. Tämäkin on yksi seikka, jonka takia en usko että elämme oikeassa maailmassa.

– Normaalia elämää on se, mitä ystäväni elävät. Heidän täytyy ilmoittautua työvoimatoimistoon, jos he jäävät työttömiksi ja ratkaista itse vaikeat tilanteet. Se on nykypäivänä normaalia elämää. Minun elämäni ei ole normaalia, itsekriittinen Mata lopetti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here