Maailman paras jalkapallotapahtuma

PK-35:n Veikkausliigajoukkue vuodelta 1998.

 

Viime lauantaina 21.5 järjestettiin Helsingin Pihlajamäessä hyvähenkinen jalkapallotapahtuma, jota sää helli oikein kunnolla. Tapahtumassa oli kyse PK-35:n toista kertaa järjestetystä Legenda Cupista, jossa osallistumisoikeus oli kaikilla, jotka olivat joskus kantaneet PK-35:n paitaa. Joukkueet määräytyivät iän mukaan, eli ne vanhat ikäkausijoukkueet koottiin yhteen, missä pelaajat olivat viettäneet nuoruutensa. Kuusi tuntia kestäneessä tapahtumassa eri ikäluokat mittelivät punamustaraitojen todellisesta herruudesta ja jälleen kerran saivat nauttia turnausmeiningistä sekä vanhojen ystävien jälleennäkemisestä.

Turnauksen osallistujakaarti oli todella laaja, sillä nuorin osallistunut ikäluokka oli 94-syntyneet ja vanhimmalla pelaajalla oli ikää kunnioitettavat 72 vuotta.

Nimekkäin joukkue turnauksessa oli ”Liiga98”-nimen alla pelannut joukkue, joka oli koottu vuonna 1998 Veikkausliigaa PK-35:n riveissä pelanneista pelimiehistä. Joukkueen pelaajarosterilla oli kiitettävä määrä Veikkausliiga- ja maaotteluita nimissään ja joukkue koostui seuraavista pelaajista: Rami Rantanen, Sami Ylä-Jussila, Mika Helin, Tero Pilvi, Pasi Laaksonen, Juuso Heikurainen, Kalle Lehtinen, Jarno Tuunainen, Pasi Pihamaa, Tuomas Brinck, Mikko Simula, Erik Holmgren ja Sauli Kouva.

Joukkueen kulttivalmentaja Pasi Rautiainen ei päässyt paikalle, koska hän oli seuraamassa Saksan Cupin finaalia paikan päällä, mutta huhujen mukaan hän lähetti Saksasta asti terveiset sekä kertoi Liiga98:n avauskokoonpanon turnauksen otteluihin.

Liiga98:n pelaajat selvästikin kärsivät valmentajansa poissaolosta, sillä ennakkosuosikin asemasta huolimatta, he eivät edes päässeet mitalipeleihin. Turnauksen voittopokaalin vei kotiin class of ’79.

 

Ota yhteyttä oman junioriseurasi valmennus-/junioripäällikköön ja ehdota hänelle tämänkaltaisen tapahtuman järjestämistä, sillä nämä turnaukset vahvistavat yhteisöllisyyttä ja saavat ihmiset tunnustamaan väriä.

Yleisö alkoi pikkuhiljaa löytämään tietään perille.

 

Mr. PK-35