Litmanen puolustautuu kohun keskellä – ”Toimin täysin oman mielenkiintoni mukaan”

Jari Litmanen joutui myrskyn silmään annettuaan julkisuuteen positiivisia kommentteja Qatarissa vuonna 2022 järjestettäviin MM-kisoihin liittyen.

Hiljattain vuoden 2022 MM-olosuhteisiin tutustumassa käynyt Litti kehui etenkin tulevien arvokisojen käytännöllisyyttä.

– Kompakti MM-turnaus on joukkueille suuri etu, koska he voivat olla yhdessä hotellissa, harjoitella samalla kentällä ja siijoittua lähelle stadionia. Heidän ei tarvitse käyttää aikaa muuhun kuin jalkapalloon, suomalaislegenda kehaisi.

– Qatar 2022 ei tule pettämään ketään, Litti tiivisti kisat järjestävän komitean julkaisemassa artikkelissa.

Litmasen kommentteja ei Suomessa katsottu erityisen hyvällä,

Muun muassa Suomen Palloliittoa parodioiva Twitter-tili Suomen Pöllöliitto twiittasi Litmasen tulleen valituksi vuoden ihmisoikeustaistelijaksi, josta hän saa palkinnoksi nepalilaisesta selkänahasta valmistetut nappulakengät. Twiitillä viitattiin selkeästi nepalilaistyöntekijä Dil Prasadin julkisuuteen nousseisiin kommentteihin, joiden mukaan ”työntekijät on siepattu” eikä heidän anneta edes soittaa kotiin.

Oman varjonsa Qatarin kisojen ylle laskee myös stadioneiden rakennusvaiheissa kuolleiden rakennusmiesten määrä, joka on hälyttävän suuri verrattuna viime vuosien suurkisoihin. Aiheesta twiittasi muun muassa Akseli Vainio.

Litmanen puolustautuu

Nyt myös Litti itse on reagoinut aiheuttamaansa pienimuotoiseen kohuun. Ilta-Sanomien yrittäessä tavoittaa Litmasta saivat he vastaukseksi suomalaisikonin laatiman tiedotteen koskien Qatar-kommentteja.

”Olin yksityismatkalla ja lomalla Qatarissa vaimoni kanssa viime viikolla. Matkan järjesti suomalainen yritys, jonka pyynnöstä lähdimme matkalle. Emme osallistuneet yhtä cocktail-tilaisuutta lukuun ottamatta yrityksen viralliseen matkaohjelmaan, vaan meillä oli oma ohjelmamme.

Koska jalkapallo kiinnostaa minua ymmärrettävistä syistä, halusin nimenomaan itse tutustua matkani aikana MM-kisavalmisteluihin, stadioneihin, sekä samalla tavata entisen pelikaverini, Qatarissa juuri valmennusuran aloittaneen Xavin, jonka vetämät harjoitukset myös seurasin. Tähän kaikkeen tarjoutui mahdollisuus.

Haluan korostaa, että tämä kaikki jalkapalloon liittynyt kanssakäyminen tapahtui täysin omasta toiveesta ja vapaasta tahdosta. Qatarin valtio tai mikään muu qatarilainen organisaatio tai yhtiö ei ole tästä maksanut mitään. Toimin täysin oman mielenkiintoni mukaan, kuten lukuisissa muissakin paikoissa ja maissa, joissa olen vieraillut.

Se, mitä julkisuuteen jalkapalloon liittyvistä asioista sanoin, perustuu vain ja ainoastaan siihen informaation, jonka itse paikan päällä sain ja jonka itse omin silmin näin. Mielipiteet ovat omiani, eivät kenenkään sanelemia. Ymmärtääkseni sananvapauteen kuuluu edelleen se, että saa olla jotain mieltä. Itse olen edelleen sitä mieltä, että HUOM jalkapallo-olosuhteet – kuten fasiliteetit (hotellit, stadionit) ja etäisyydet – ovat loistavassa kunnossa ajatellen 2022 pelattavaa jalkapallon MM-lopputurnausta. Otan vain ja ainoastaan kantaa pelaajien ja joukkueen, urheilullisesta, näkökulmasta.”

Mihinkään muuhun en ottanut Qatarissa tekemässäni haastattelussa tai muutenkaan kantaa, suuntaan tai toiseen. Enkä tee sitä nytkään.”

– – – – – –

Katso myös: Video: Hannu Tihisen ikimuistoisesta takavasaramaalista tasan 10 vuotta

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here