Liechtensteinia undermaisesti kuokkaan ja kisoihin

Voidaanko nyt kuiskia, että ollaan jännän äärellä? Suomi on historiallisen lähellä lopputurnauspaikkaa, ja huomenna pääsemme fiilistelemään, miten paketti kestää aina vaarallista Liechtensteinia vastaan.

Kuningaslajin nimeen vannova Huuhkajaparvi on käynyt niin sanotusti kurkkimassa lopputurnausfiilistä läheltä aiemminkin, mutta nyt ollaan jo niin huulilla, että ”Suomi ei meikäläisen elinaikana kisoihin mene” -huutelijatkin voivat vähitellen alkaa pidätellä hengitystään poikkeuksellisen lyhyen elinaikaennusteen pelossa.

Vuonna 1997 käytiin tavallaan fiilisetäisyydellä Unkarin kanssa, mutta monipa haluaa edelleenkin unohtaa faktan, jonka mukaan lopullinen kisapaikka olisi Unkari-voitonkin jälkeen möllöttänyt kaksiosaisen Jugoslavia-koitoksen takana. Jugoslaviahan tunki loppujen lopuksi Unkarin kakkoseen kuivaa kynää oikein huolella.

Vuonna 2008 sitten oltiinkin karsintojen viimeisessä matsissa sen paljon parjatun maalin päässä Portugalin vieraana, mutta eipä se osuma kyllä ottelussa missään vaiheessa liian lähellä ollut. Kenties olisi kannattanut mieluummin voittaa Armenia tai Azerbaidzan vieraissa? Jälkiviisautta ilman pohkeita, jälkiviisautta… niin tai näin, nyt ollaan poikkeuksellisen lähellä.

Suomi – Liechtenstein

Suomi on ottelun suuri suosikki, mutta Liechtenstein saattaa tehdä matsista vaikean, sillä paineethan ovat vain ja ainoastaan Huuhkajilla. Mikäli Suomi pystyy edes kutakuinkin oman tasoiseensa suoritukseen, ei kolmen pisteen saalistamisen pitäisi kuitenkaan ylitsepääsemättömiä vaikeuksia tuottaa. Maat ovat kohdanneet historian valossa aiemmin neljä kertaa, Suomi on voittanut kahdesti (2009 2-1 ja 2019 0-2) ja kahdesti on pelattu tasan 1-1 (2009 ja 2017). Historia enteilee puolivaikeaa vääntöä, mutta onhan tuo ryhmä tällä hetkellä sekä peliesityksiltään että henkiseltä kantiltaan vahva.

Entä miten onkaan, jos/kun Suomi menee 1-0 johtoon? Sortuuko Liechtensteinin paketti normaaliakin ronskimmin? Alkaako Huuhkajaparvi välttelemään riskikkäämpää sinkoilua ja skulailemaan aavistuksen varmistelevammin? Oman pään varjelu on loppujen lopuksi äärimmäisen tärkeää lilliputtimaitakin vastaan.

Mikäli Suomi saa ensimmäiseen puoleen tuntiin avausmaalin, saattaa matsi avautua muun muassa Teemu Pukille otolliseksi, kun väleistä löytyy yhtäkkiä enemmän tilaa. Vaikka näin kävisikin, näen lopputuloksen kuitenkin edes jollakin tavalla Liechtensteinia mairittelevana. Suomi tehnee tarvittavat byyrit, mutta pitää kiinni huolellisesta suorittamisesta. Kanervan suojatit ovat esittäneet karsinnoissa kotinurmellaan alakertaa varjelevia varmoja otteita – vain Italia on päässyt maalin makuun härmän maaperällä, ja sama sääntö jatkunee huomenna.

Huuhkajien kannalta valitettava uutinen on luonnollisesti se, että juuri vauhtiin päässyt Joel Pohjanpalo on ottelusta sivussa. Myös Jere Uronen on nokkahuiluosastolla, Albin Granlundin pelaaminen on erittäin epävarmaa. Liechtensteinilta sivussa näyttää lojuvan alakerran luuta Daniel Kaufmann.

Pelivalinta

Niin… kaikkihan on mahdollista, mutta itse en tässä kuitenkaan ihan järisyttävää Suomen murskavoittoa edessäni näe. Kanervan miehistö painaa päälle, muttei mitään tauskimaista hyökkäysintoilua ole tarvetta johtoasemassa kehitellä. Suomi + u3,5 kertoimella 1,88 pikkiriikkisen kiinnostaa, vaikka kyllähän lukema melko lailla rajoilla liikkuu. Jos Huuhkajasetti nyt maali-iloitteluun intoutuu, niin suotakoon se heille.

Myös kulpapotku vedot – ja varsinkin kotijoukkueeseen liittyvät kulmapotkuvedot hieman kiinnostelevat, sillä kyllähän paine synnyttää myös kulmapotkuja. Liechtensteinissa Suomi kävi lipulla 12 kertaa. Kulmiin liittyviä kertoimia tarkastelen vielä uudella antaumuksella ja palailen kenties asiaan viimeistään huomenna perjantaina Facebook-sivullani.

Sellaista, sitten vaan pitkiä kalsareita jalkaan ja jännäkakittamaan kisakatsomoihin. Älkää missatko matsia saati jälkipelejä, nyt mennään kisoihin!

Lisää EM-karsintakertoimia tästä.

 

Edellinen artikkeliVideo: Huuhkajien kannattaja Jone sekoaa onnesta
Seuraava artikkeliKISA: Veikkaa Suomi vs. Liechtenstein -pelin avausmaalin syntyaika – voita matka EM-kisoihin!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän