Klassikkovideo: Rene Higuita ja kaikkien aikojen tyylikkäin torjunta vuodelta 1995

rene higuita puoliaika

53-vuotias kolumbialainen maalivahtilegenda Rene Higuita on yksi kaikkien aikojen persoonallisimmista jalkapalloilijoista. Valtava ruuhkatukka sekä ainutlaatuisen rohkea pelityyli eivät jättäneet ketään kylmäksi. 

Higuitan ja kenties koko jalkapallohistorian ikimuistoisin torjunta nähtiin vuonna 1995, jolloin Kolumbia pelasi harjoitusmaaottelun Englantia vastaan. Englannin keskikenttäpelaaja Jamie Redknapp laukoi tai keskitti kaukaa ja edessä olisi ollut rutiininomainen sekä helppo marjojenpoiminta. Mutta Higuita teki jotain aivan muuta!

Pörröpää nimittäin suoritti nopean liikahduksen ja torjui pallon jaloillaan selkänsä takaa. Tuo torjunta sai pian nimekseen skorpionipotku. Tyylikäs, kaunis, tyly!

TSEKKAA TÄMÄ:

Higuitan lempinimi oli El Loco, eli hullu. Eikä suotta, sillä kentällä mies oli tunnettu yltiörohkeista nousuistaan ja kikkailuistaan. Kentän ulkopuolella hän istui mm. vuonna 1993 yli puoli vuotta vankilassa epäiltynä osallisuudestaan kolumbialaisten huumeparonien Pablo Escobarin ja Carlos Molinan hämäriin bisneksiin.

Ajattoman kova legenda pelasi urallaan Kolumbian maajoukkueessa 69 ottelua, joissa syntyi mahtavasti myös kolme osumaa. Hän lopetti uransa virallisesti vuonna 2010.

Rene Higuitan hämmentävän upea skorpionitorjunta

Jos video ei aukea, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.
— —
KATSO MYÖS: Video: Vapari, joka ei voisi paljoa surkeammin mennä – liukastuminen ja vastustaja tekee maalin

Edellinen artikkeliKorona uhkasi kaataa Wisla Krakovan – Jakub Blaszczykowski ostaa koko seuran
Seuraava artikkeliKaranteenipokerin Piirinmestaruus 2020 -turnaus Coolbetilla

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän