Left Foot paljastaa omat pelivalintansa illan Mestarien Liigaan

Jalkapalloa noin 25 tuntia vuorokaudessa seuraava Left Foot kertoi keskiviikkoisen kanapastalounaan äärellä kuinka illan Mestarien liigan matseissa tulee käymään.

Real Madridin haasteista Bayern Münchenin kulmiin

Keskiviikko ja Mestarien liiga. Pitkiä kalsareita kainaloihin ja futista halveksuvia näkötuttuja pakkaseen. On jälleen aika laittaa asioita tärkeysjärjestykseen ja syndejä kireämmälle, sillä keskiviikko on täynnä erektoivaa jalkapallososetta.

Real Madrid on ehkä pikkiriikkisen piristynyt Santiago Solarin noustua joukkueen väliaikaiseksi – ja kenties pysyväksikin – valmentajaksi. Alkukauden rämpiminen on ollut ajoittain antimeisselimäistä katsottavaa, eikä pelin voi sanoa viimeisimmissäkään matseissa uomissa olleen. Real on kuitenkin onnistunut kukistamaan valmentajavaihdokseen johtaneen Barca-katastrofin jälkeen sekä cup-vastustajansa Melillan (0-4) että Valladolidin (2-0).

Madridin veivareiden keskiviikkoinen vastustaja Plzen oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Madridissa ajoittain yllättävän pirteä, mutta osa pirteydestä voidaan pistää ilman sen kummempia väliliikkeitä Realin perseilyn piikkiin. 2-1 -tappio antoi tsekkitukille varmasti mukavasti itseluottamusta, joten madridilaisilla tuskin on edessä liian helppoa vierasiltaa.

Real Madridin vieraspelaaminen on ollut tällä kaudella enemmän kuin ailahtelevaa; CSKA Moskow kukisti ryhmän Mestarien liigassa kotonaan yhden maalin turvin, kun taas kotoisessa liigassa Real on venynyt vierasvoittoon ainoastaan kerran (viiden vieraspelin maaliero 6-11). Plzen puolestaan on riplaillut Tsekin pääsarjan seitsemän kotimyräkkäänsä puhtaalla saldolla (7-0-0, maaliero 13-2), joten luotto kotitekemiseen on varmasti tauskimaisen suuri. Espanjan ja Tsekin pääsarjojen tasoa on turha lähteä laittamaan vertailussa samalle viivalle, mutta joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen, Real Madridin alkukauden ongelmat sekä kokoonpanouutiset antavat pientä aihetta Realin murskavoiton kyseenalaistamiselle. Valmentajanvaihdos toki Realia piristää, mutta piristääkö tarpeeksi?

Pieni miinus Plzenin kokoonpanoon on hyökkääjä Krmensicin poissaolo, mutta miehen saappaat ovat nippanappa täytettävissä. Real Madridin kokoonpano-ongelmat kasaantuvat alakertaan, kun sekä Marcelo, Carvajal että Varane lojuvat nokkahuiluosastolla.

Pelivalinnat

Aasialainen tasoitusveto Plzen +2 (kerroin kirjoitushetkellä 1,65) kiinnostaa; Plzenin voitolla, tasapelillä tai maalin tappiolla lappu kotiin, kahden maalin tappiolla panos takaisin ja kolmen tai useamman byyrin tappiolla homma reisille. Realin keskikentän voima on kaikkien tiedossa, mutta saako joukkue kanavoitua taitonsa viimeinkin maaleiksi? Espanjalaisten aikainen maali saattaa musertaa Plzenin peliä ja muokata illasta Realin maalintekoa jumaloivaa, muussa tapauksessa Plzen tuskin ainakaan matsia liian suurinumeroisesti häviää. Ehkäpä aasialaistyylinen Plzen +1 -nähnäinkin nousee ihanaksi vaihtoehdoksi muiden valintojen rinnalle?

Myös Bayern Münchenin ja AEK:n välisen päähänlyöntikilpailun kulmat kiinnostavat. Bayern kävi lipulla voittoisalla (0-2) AEK-reissullaan 10 kertaa, eikä kulmapotkuja tuottava pelityyli tule kotinurmella ainakaan taantumaan. Toki aikaiset Bayernin maalit saattavat hyökkäysintoa latistaa, mutta kotietu ja AEK:n materiaalieroon perustuva puolustuskanta tulevat johtamaan sen verran lukuisiin tilanteisiin kreikkalaisten kenttäpäädyssä, että kulmilta tuskin vältytään. Myös AEK:lle kannattanee 1-2 kulmaa budjetoida. Yli 10,5 totaalikulmasta tarjottu kerroin 1,85 puolittain sykäyttää – nähtäväksi jää, sykäyttääkö panoksen asettamiseen asti.

Sellaista ja niin edelleen. Maistukaisen rasvaista futisiltaa.

– Left Foot

Katso TÄÄLTÄ kaikki kertoimet Mestarien liigaan.

————–

Left Foot toimii vierailevana kirjoittajana Puoliakaan.

Edellinen artikkeliVideo: Napoli ja PSG pitivät huolen kuoleman lohkon tasaisuudesta
Seuraava artikkeliVideo: Santi Mina nousi Valencian sankariksi Mestarien liigassa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän