Left Footin pelivalinnat Mestarien liigan tiistaikierrokselle

pelivalinnat

Ajax ja Benfica tiistai-illan mestarillisissa höyryissä

Tiistai ja Mestarien liiga. Ihminen on parhaimmillaan Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan välisen alalauteen alla, mikä sinällään on pelkästään positiivinen juttu. Tiistai on täynnä mielenkiintoisia myräköitä, joihin aion ainakin itse sotkeutua myös panostusmielessä.
Bayern Münchenin, Ajaxin, Benfican sekä AEK:n tähdittämä Lohko E saattaa mennä Münchenin poikien ailahtelevien otteiden takia vielä odotettua kiharammaksi, tosin AEK skulannee itsensä pihalle jo tänään illalla. Odotan Bayernin edelleen etenevän jatkoon, mutta taistelu toisesta jatkopaikasta onkin sitten meisselinjännettä kiristävää jännärikauraa.

Ensimmäisiä kiinnityksiä jatkopaikkaan nappaillaan tänään, kun huikeassa vireessä alkukaudella riplaillut Ajax saa vieraakseen juurikin Benfican. Varsinkin kotonaan titaanisesti esiintynyt Ajax on mättänyt kuudessa viimeisessä himamatsissaan yhteensä 22 byyriä, ja kun Mestarien liigan lohkovaihekin on käynnistynyt selkeällä voitolla AEK:sta sekä maistukaisella vierastasurilla Münchenissä, voidaan jatkopaikkaa pitää sangen realistisena tavoitteena.

Benfica hävisi kotonaan Bayern Münchenille, mutta onnistui raapimaan AEK:n kotinurmelta värikkäiden vaiheiden jälkeen kolme pistettä, joten tänään jos koskaan on enemmän kuin Juti-pumpun verran Hartsportia pelissä. Tasapeli tuskin kumpaakaan joukkuetta maksimaalisesti tyydyttäisi – etenkin Ajax tulee kotonaan kolmea pistettä hyökkäysvoittoisesti hakemaan.

Lähden joukkueiden hyökkäysvoimien, lohkotilanteen, koti-/vierasasetelman sekä kokoonpanouutisten valossa liikkeelle yli 2,5 maalin lopputulemasta – kerroin 1,83 riittää omissa arvioissani lapulle puolimukavasti. Tadicilla, Huntelaarilla, Schönellä, Neresillä sekä kumppaneilla marinoitu Ajax-hyökkäys oli vaikea pala jopa müncheniläisille veivareile, ja kotinurmella uhka muuttaa entistäkin pelottavammaksi. Myös Benficalta löytyy hyökkäysvoimaa, ja kun maaliodottama nousee entisestään pienien puolustuspään ongelmien myötä, en näe kovinkaan suurta estettä overille. Avausmaalin mahdollinen viivästyminen varmasti nostaa joukkueiden varovaisuusastetta, mutta itse en jaksa uskoa maalittomaan avausjaksoon.

Benfica joutuu kaivelemaan alakerran lokeroihinsa uusia neppailijoita, sillä avainpuolustaja Dias on pelikiellossa. Myös toinen avauskokoonpanon runkopakki Jardel on hyvin todennäköisesti nokkahuiluosastolla, joten voimme käsi housunetumuksessa puhua pienoisista alakerran ongelmista. Ajaxilta sivussa lojuu avauksen dilkkailijoista argentiinalaispuolustaja Tagliafico. Ja kyllä, tokihan tasokkailla ryhmillä korvaajia alakertaan löytyy, mutta säilyykö yhteinen alapääharmonia sittenkään tarpeeksi
betonisena maukkaiden hyökkäysten edessä?

Pelivalinnat

Benfica on tykkäillyt viime aikoina vieraissa overeita painella, Ajax puolestaan on paukuttanut viimeisessä kuudessa himamatsissaan yksin yli 2,5 maalia. Vastustajat eivät Ajaxilla ole aivan Benfican luokkaa olleet, mutta kotivoima on tällä hetkellä meisselimäisen kova joukkuetta kuin joukkuetta vastaan. Over kelpaa.

Näen Ajax-Benfica -valintani lisäksi Realin saalistavan vähintään kuusi kulmapotkua enemmän kuin Plzen (1,69). Lisäksi tahkoan Roma-CSKA Moskow -myräkkään yli 9,5 kulmapotkua (1,70) ja AEK-Bayern München -matsiin yli 3,5 korttia (1,62). Myös Juventus Draw no bet pienesti kiinnostelee.

Nastan pyylevää tiistai-iltaa.

Tästä Mestarien liigan kertoimiin!


Katso myös: Ajaxin Iina Salmi laukoi häikäisevän yläpesämaalin

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here