LASK:in vauhtifutiksen kyydissä illan Eurooppa-liigaorgioihin

Torstai tarkoittaa Eurooppa-liigaa, ja Eurooppa-liiga tarkoittaa kasaa rasvaisia pyllymyräköitä. Pelattavaa löytyy yleensä aina, niin myös tänään. Ohessa yksi meikäläisen valinnoista, kyseisestä otteluparistahan raapustelin tänne myös viime viikolla.

LASK Linz – AZ Alkmaar

Eurooppa-liigan alkulohkossa Sportingin, PSV:n ja Rosenborgin taakseen jättänyt ja tällä hetkellä hurjassa vireessä vaelteleva LASK tasasi ensimmäisessä osaottelussa vieraissa pisteet AZ Alkmaarin ryhmän kanssa 1-1 lukemin. Alkmaar venyi tasuriin ottelun loppuhetkillä rankkarista, oli tasoitus sitten enemmän tai vähemmän ansaittu.

LASK kaatoi kotoisessa sarjassa viikonloppuna kotonaan odotetusti 4-1 St. Pöltenin ryhmän kotiottelussa, joka oli oikeastaan ohi jo 13 minuutin jälkeen. Sitä edellisellä kierroksella kaatui vieraissa Itävallan liigan kovin kiistakumppani Salzburgin lukemin 2-3, joten joukkueen vire on tällä hetkellä ärhäkkä ja Itävallan mestaruus käsien ulottuvilla.

Eurooppa-liigan lohkovaiheessa PSV:a vastaan kotinurmelta napsaistu 4-1 -kotivoitto osoittaa, että itävaltalaistitaani pystyy laittamaan yllättävänkin väkeviä kapuloita hollantilaisten kärkijoukkueiden rattaisiin. Kuten jo viikko sitten totesin, olen useamman LASK:in pelin tällä kaudella pälyillyt, ja joukkueen ennakkoluuloton sekä heti ensimmäisestä minuutista lähtien päällekäyvä suorittaminen on todella tehnyt vaikutuksen. Joukkueen vääntöihin olen muutamaan otteeseen satsannut jo syksyisessä Eurooppa-liigan lohkovaiheessa sekä kotoisessa Itävallan sarjassa – nyt on sitten pudotuspelipanostuksen vuoro.

Heitin viime viikolla hammaskiekkoa myös tästä: koska Eurooppa-liigan aiempi ideajoukkueeni Salzburg köyhtyi siirtomarkkinoilla ratkaisevilla hyökkäyspään pelaajilla, kiinnostaa tällä hetkellä pienesti myös LASK:in Eurooppa-liigan mestaruuskerroin 126. Kyseiseen numerosarjaan panostin viime torstaina pikkiriikkisellä mällillä, jonka sisään kohteeseen sain.

Hollannin liigassa kakkosena möllöttävän AZ Alkmaarin viime aikojen suorittaminen on ollut ailahtelevaa. 1-1-tasapeli oli joukkueelle ensimmäisestä osaottelusta hyvä tulos, ja vaikka Alkmaar onkin ollut tällä kaudella Hollannin pääsarjan paras vierasjoukkue, on tänään edessä erittäin vaikea tehtävä.

Mitä kokoonpanouutisiin tulee, AZ Alkmaar painii edellisen viikon tapaan alapään ongelmien kanssa, sillä alakerrassa tai puolustavan keskikenttäveivarin roolissa häärivät runkokikkailijat Stijn Wuytens, Fredrik Midtsjö (pelikielto), Pantelis Chatzidiakos sekä Ron Vlaar saattavat pahimmassa tapauksessa kaikki noppajalkailla tänään nokkahuiluosaston puolella. Jos joku kolmesta loukkaantuneesta kentällä illalla raavitaan, ei hän välttämättä kuitenkaan 100-prosenttisessa pelikunnossa ole. LASK pääsee illan otteluun kutakuinkin parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, mikä nostattaa kotijoukkueen osakkeita entisestään.

Pelivalinta

LASK on hävinnyt syyskuun alun jälkeen ainoastaan yhden virallisen kotiottelun, ja kotivoiton kerroin 1,93 vallitsevissa olosuhteissa kiinnostaa. Kyseistä numerosarjaa en kuitenkaan ainakaan vielä sisään survonut, olen sen sijaan keskittynyt ottelun maalimäärään.

LASK tulee lähtemään perinteiseen tyyliin vauhdikkaasti matsiin, ja kun joukkueen ensimmäisessä osassa taikoma vierasmaali pakottaa myös Alkmaarin viimeistään jossain vaiheessa avaamaan peliään, en mitään nyhjäystä edessäni näe. Yli 2,5 maalista tarjottava kerroin 1,78 kelpaa lapulle siinä missä kaikki vähintään lukeman 1,70 tavoittava. LASK voitto Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kotonaan Sportingin 3-0 ja PSV:n 4-1, enkä ihan mielettömästi yllättyisi, jos tänään nähtäisiin samantyylisiä lukemia tulostaululla.

Sellaista, jalkapallo on edelleen kivaa ja niin edelleen.

Lisää kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here