La Ligassa muhii valtaisa kriisi – jääkö kauden avauskierros pelaamatta?

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas on varsin epäsuosittu henkilö espanjalaisissa jalkapallopiireissä. (Kuva: Getty Images)

La Ligassa eletään keskellä kriisiä, vaikka sarjakausi pyörähtää käyntiin perjantaina Athletic Bilbaon ja FC Barcelonan välisellä ottelulla.

La Liga on ennen kauden alkua jonkin sortin kaaoksen kourissa. Sarjan puheenjohtaja Javier Tebas ja Espanjan jalkapalloliiton nokkamies Luis Rubiales ovat jälleen napit vastakkain, tällä kertaa La Ligan pelipäivien vuoksi.

Seurat ja kannattajat ovat jo pitkään vastustaneet perjantaisin ja maanantaisin pelaamista, kun taas TV-yhtiöiden kannalta mahdollisimman monelle päivälle hajautettu otteluohjelma on valtaisa etu. Tuomioistuimen päätöksen mukaan La Ligaa pelataan tällä kaudella perjantaisin, kun taas maanantai pyyhitään ottelukalenterista pois.

Valtaosaa tuomioistuimen kompromissiratkaisu on tyydyttänyt, mutta La Ligan puheenjohtaja Tebas on päätöksestä näreissään. Hän pelkää TV-yhtiöiden suuttuvan maanantaiotteluiden poistamisesta, jonka vuoksi hän kutsuikin kaikki kahden ylimmän sarjatason joukkueet maanantain kriisikokoukseen.

Mielensä pahoittaessaan TV-yhtiöt voivat periä jo maksettuja TV-oikeusrahoja takaisin, jonka lisäksi jopa kauden avauskierroksen pelaaminen on asetettu uhan alle espanjalaismedian toimesta.

Jotain Tebasin ja Rubialesin väleistä kertoo se, että kokouksen kriisistatuksesta huolimatta Rubiales ei vaivautunut paikalle, vaan jatkoi FIFA:n kanssa kokoustamista Turkissa. Rubialesin lisäksi myös Espanjan jalkapalloliiton kilpailujohtaja Alferdo Olivares on ilmoittanut julkisesti olevansa jyrkästi Tebasia vastaan.

– Meidän kantamme on selkeä. Herra Tebas on etappinsa päättänyt, eikä voi jatkaa enää minuuttiakaan kansallisen jalkapalloliigan johdossa, Olivares jyrähti.

La Ligassa muhii kriisi

 

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – –

Katso myös: Video: Kakkosessa nähtiin Panenka-rankkari ja tuuletusjuoksu pituushyppypaikan hiekkaan

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here