Kuningas Litmanen ja historian älyttömin loukkaantuminen

Litmanen Puoliaika

Litmanen Puoliaika

Syntymäpäiväsankari Jari Litmanen tunnetaan poikkeuksellisten pelitaitojensa lisäksi lukuisista loukkaantumisistaan. Tarina Litin erikoisimmasta loukkaantumisesta kätkee sisäänsä nuuskapurkin ja miehen nimeltä Hasse.

Litmanen pelasi seurajoukkueurallaan Suomessa, Hollannissa, Espanjassa, Englannissa, Saksassa ja Ruotsissa. Länsinaapurissa hän edusti Malmö FF:ää vuosina 2005-2007. Tuolloin Litti kärsi myös yhden urheiluhistorian omituisimmista loukkaantumisista.

Kesällä 2006 hän suuntasi hyvin sujuneen harjoitusottelun jälkeen pukukopin suojiin. Litmanen päätti palkita itsensä pullollisella raikasta limonadia. Ongelmaksi muodostui se, ettei pullonavaajaa ollut saatavilla. Malmön tuolloinen urheilujohtaja Hasse Borg sattui paikalle ja huomasi Jarin dilemman.

Litmasen Jari ja kohtalokas isku

Neuvokkaana miehenä Borg kaivoi taskustaan kapistuksen, joka oli muuttava suomalaista jalkapallohistoriaa. Litmasen pidellessä pulloa, Borg ujutti nuuskakiekon pullonkorkin reunan alle. Yhden rivakan ranneliikkeen jälkeen korkki oli poissa. Pahaksi onneksi se sinkoutui suoraan Litmasen silmään ja seurauksena oli pitkä sairasloma.

Vamma paljastui myöhemmin luultua vakavammaksi. Jalkapalloikoni kertoi myöhemmin Kuningas Litmanen -dokumentissa, että silmä ei ole koskaan parantunut ennalleen. Jotkin värit ja valaistusolosuhteet heikentävät hänen näköään, eikä näkö ole parhaimmillaan nopeissa pelitilanteissa.

Kuningas kärsi 2000-luvulla myös muun muassa korvavammasta saatuaan harjoituksissa pallon korvaansa, sekä niska- ja selkävaivoista kaaduttuaan kotinsa portaissa. Mutta kuten tiedetään, se mikä ei tapa, vahvistaa.

Lisää uutisia suomifutiksesta TÄÄLLÄ.

Edellinen artikkeliKuningas tänään 47 vuotta – katso top-10 maalit Ajaxissa
Seuraava artikkeliLitti – kaikkien aikojen maajoukkuekapteeni

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän