Kosovon jalkapallomaajoukkue julki – 11 pelaajaa odottaa yhä FIFA:n pelilupaa

Suomi ja Kosovo kohtaavat maanantaina 5. syyskuuta Turussa pelattavassa MM-karsintaottelussa. Kosovon jalkapalloliitto on julkaissut alustavan joukkueensa MM-karsintoihin.

Kokoonpanossa on 11 pelaajaa, joiden pelilupa ei ole vielä varmistunut. Monen profiilipelaajan pelaaminen vaatii vielä kansainvälisen jalkapalloliitto FIFAn hyväksynnän. Kyseiset pelaajat ovat aiemmin urallaan edustaneet muiden maiden maajoukkueita.

– On todella olla vaikea olla valmentaja tässä tilanteessa, Kosovon päävalmentaja Albert Bunjaki kertoi tiistaina pidetyssä lehdistötilaisuudessaan.

Sveitsiä EM-kisoissa edustanut 23-vuotias Granit Xhaka on yksi pelaajista, joka ei voi FIFA:n sääntöjen takia vaihtaa enää maajoukkuetta.

– Olen aina ollut sitoutunut ja valmis tekemään mitä vain, jotta voisin pelata Kosovolle, Xhaka sanoi tiistaina julkaistussa avoimessa kirjeessään.

– FIFA linjaa selkeästi, että niillä, jotka pelasivat vuoden 2016 EM-kisoissa ei ole oikeutta vaihtaa maajoukkuetta, Xhaka kirjoittaa.

Kosovon palloliiton puheenjohtaja Fadil Vokrri kertoi samassa tilaisuudessa, että 4. syyskuuta on pelaajille viimeinen mahdollinen päivä ilmoittaa halustaan siirtyä aiemmin edustamastaan maajoukkueesta Kosovon riveihin. Vokrrin mukaan lopullinen selvyys kaikista mahdollisista edustuskelpoisista pelaajista saadaan lokakuussa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here