Kooste: Brasilia odotettuun voittoon Kroatiasta

Näin on MM-kisat potkaistu käyntiin ottelulla Brasilia – Kroatia.

Ottelu itsessään lähti odotetusti erittäin varovaisesti molemmin puolin tarkkailulla liikenteeseen.  Kun peli oli vanhentunut 11 minuuttia, niin tapahtui odottamaton käänne; Kroatian keskitys vasemmalta laidalta löysi epäonnekkaan Marcelon jalan ja hän laittoi pallon omiin. Kroatia johti ottelua 1-0.

Noin puolen tunnin kohdalla Neymar toi kuitenkin joukkueensa tasoihin millin tarkalla vedolla joka pomppi juuri maalivahdin sormien ohi, sekä tolppaa hipoen alakulmaan ja toiselle puoliajalle lähdettiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika oli isäntien hallintaa ja kun 71 minuuttia oli pelattu, niin Brasilian target-pelaaja Fred ylidramatisoi todella suuresti häneen kohdistuneen pienen rikkeen ja heittäytyi boksissa maahan. Neymar teki pilkulta illan toisen maalin, vaikka Kroatian maalivahti oli erittäin hyvin mukana. Brasilia meni 2-1 johtoon tällä maalilla.

Kolmas oli Kroatian puolustuksen nukahtamisen syytä. Keskialueella brassit karvasivat pallon ja Oscar lähti purjehtimaan kahden puolustajan välistä. Ennen boksia hän heittää yllättävän kärkkäri-vedon, joka uppoaa suht helpon näköisesti vasempaan alakulmaan. Näin Chelsean mies vei joukkueensa lisäajalla 3-1 johtoon.

Ennakossa tipsatut vedot osuivat muuten molemmat, joten toivottavasti joku muukin otti kiinni vihjeet. Vinkkasimme, että Brasilia voittaa vähintään kahdella ja myös ensimmäisen puoliajan päättyvän tasan, mutta Brasilian voittavan silti ottelun.