Kolme afrikkalaispelaajaa jakoivat Valioliigan maalikuninkuuden – ”Onko heillä kolme kenkää?”

liverpool as roman mo salah pitelemätön puoliaika

Kolme afrikkalaispelaajaa jakoivat Valioliigan maalikuninkuuden eilen päättyneellä kaudella. Maalikuninkuuteen vaadittiin 22 maalia.

Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang sekä Liverpoolin Sadio Mané nousivat Valioliigan sunnuntaisella päätöskierroksella jakamaan sarjan maalipörssin kärkipaikkaa niin ikään Liverpoolia edustavan Mohamed Salahin kanssa.

Salahille pörssivoitto on toinen perättäinen, joskin viime kaudella egyptiläinen pommitti peräti 32 täysosumaa. 22 maalia mieheen iskeneen kolmikon maalimäärä onkin poikkeuksellisen alhainen, sillä viimeksi maalikuninkuus on voitettu alhaisemmalla maalimäärällä kaudella 2010-2011, kun Dimitar Berbatov ja Carlos Tevez jakoivat palkinnon 20 osumalla.

Kolmikon maalikuninkuudessa poikkeuksellista on se, että niin Gabonissa syntynyt Aubameyang, egyptiläinen Salah kuin Senegalista ponnistava Manékin on kotoisin Afrikasta. Aiemmin afrikkalaisista Valioliigan maalikuninkaaksi on kruunattu ainoastaan Chelsea-ikoni Didier Drogba, joka voitti palkinnon vuosina 2007 ja 2010.

Myöskään kolmen pelaajan jakama maalikuninkuus ei ole jokapäiväinen asia, sillä ainoastaan kaudella 1998-1999 Kultainen kenkä on jaettu useamman pelaajan kesken (5 pelaajaa). Tämä sai myös Liverpool-valmentaja Jürgen Kloppin hämmentymään.

– Voittiko ”Auba” myös? Onko heillä kolme kultaista kenkää?, pohti Klopp kuultuaan Aubameyangin maaleista.

Kolme afrikkalaispelaajaa jakavat Kultaisen kengän

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – – –

Katso myös: Klassikkovideo vuodelta 1993: Litti tarjoilee ulkosyrjällä ja Mixu maalaa Huuhkajille

Edellinen artikkeliKlassikkovideo vuodelta 1993: Litti tarjoilee ulkosyrjällä ja Mixu maalaa Huuhkajille
Seuraava artikkeliVideo: Glen Kamara domioi Old Firmiä – upea esityö sekoitti somen Skotlannissa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän