Kokeilua ranskalaisfutiksen suuntaan

Syksy on tuonut jälleen mukanaan eurooppalaisen huippufutiksen, mikä sinällään on melkoisen meisseli juttu. Tällä kertaa tarraudun muutamassa valinnassani kiinni Ranskan suuntaan. 

Montpellier – AC Ajaccio

Sijoitin Montpellierin matsien maalimääriin useaan otteeseen viime kaudellla, ja saatan tehdä niin myös alkaneen sesongin aikana. Olivier Dall’Oglion miehistö päätyi lopulta keväällä alempaan keskikastiin, ja vähintään samaa voimme odottaa ryhmältä myös tällä kaudella. Joukkueen matseissa paukuteltiin maaleja 2,9 osuman ottelukeskiarvolla, ja syksy on aloitettu aiempaakin reippaammissa merkeissä. 

TSEKKAA TÄMÄ:

Montpellier aloitti kautensa 5-2 tappiolla PSG:n ryhmää vastaan, sitten otettiin pakettiin 1-2 lukemin kotinurmella Auxerrelta ja edellisessä myräkässä möyhennettiin altavastaaja-asemasta huolimatta Brest vieraissa jäätävin 0-7 numeroin. Ensimmäisen jakson viisi maalia ratkaisivat väännön hyvin nopeasti, eikä Brestin toisella puoliajalla hankkima punainen kortti ainakaan helpottanut asioita. 

Montpellier pelaa viihdyttävää futista, mikä valitettavasti näkyy välillä myös päästettyjen maalien sarakkeessa, ja niin kauan, kun homma etenee vastaavalla tavalla, ei sarjasijoitus kauden lopussa keskikastia ylemmäs kohoa. Joukkue pääsee keskiviikon matsiin suhteellisen hyvistä asetelmista, sillä vähänkään merkittävimmistä veivareista sivussa kokoonpanosta näyttävät olevan ainoastaan hyökkääjä Stephy Mavididi, puolustaja Pedro Mendes sekä pelikieltoaan edelleen kärsivä Teji Savanier

AC Ajaccio on avannut kautensa odotetun vaikealla tavalla; Lensiä vastaan hinattiin tasuri, mutta muuten on tullut tasaisesti neppariin, ja oma verkko on heilunut ensimmäisessä neljässä matsissa yhteensä seitsemän kertaa. Joukkueelle ei ole povattu ruusuista pääsarjakautta, ja säilymisen eteen saadaan varmasti tehdä täysi päivätyö. Joukkueella ei meikäläisen onkimien tietojen mukaan juurikaan poissaolo-ongelmia ole. 

Pelivalinta 

Montpellierin ajoittain avonainen pelityyli tulee avaamaan paikkoja myös AC Ajacciolle, joten kotijoukkueen maali ei välttämättä puhtaana säily. Toisaalta, Montpellierin maalintekojyvä on selkeästi löytynyt, enkä näe sen puoliheikkoa AC Ajaccion puolustusta vastaan katoavan. Yli kahdesta maalista tarjottu kerroin 1,55 kelpaa liuskalle. Tasan kahdesta maalista siis valinta mitätöityy, yli kahdesta maalista onnistuu. 

Muodostan singleä riskikkäämmän tuplan, jonka toisen osapuolen nappaan niin ikään Ranskasta. Olen antanut itselleni kertoa, että tiistai-iltana Ranskan Kakkosliigassa palloilevien Saint Etiennen ja Bastian välisestä myräkästä on odotettavissa värikäs tapahtuma – eikä vähiten puolustuspäähän sijoittuvien poissaolojen takia. 

Varsinkin kotijoukkueen alkukauden ottelut ovat olleet ajoittain puolustuksellisesti painajaismaisia, ja vaikka Bastialta näyttää alkukauden paras maalintekijä Frank Magri puuttuvan, luotan maali-iloitteluajatukseen ja isken tuplaan kaveriksi valinnan yli 2 maalia puolimehevällä kertoimella 1,73. Myös tässä tapauksessa valinta mitätöityy, mikäli ottelussa nähdään tasan kaksi maalia. Tuplan panostason pidän lukemassa 2,5/5.

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

Edellinen artikkeliVideo: Belgian liigassa uskomaton torjunta – Hendrik Van Crombrugge venytti oikein huolella
Seuraava artikkeliLukas Hradecky kirjoitti pitkän jatkosopimuksen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän