Kokeilevaa kairausta Kakkoseen

Torstai on jälleen kerran yksi ilon päivä. Kotimainen Kakkonen alkaa, ja tosielämän todelliset liukarisepät päästetään irti. Mitä meikäläisen panostusämpyilyyn tulee, eilisen kahdesta normiliuskasta toinen kipitti himaan – toisin sanoen 160 euroa sisään ja 160 euroa ulos. Yhdeksästi maaliin asti lirpsauttelemani tuplaushassuttelu katkesi vääränlaisiin kengännauhasommitelmiin. Torstai ei liikoja tarjoile, mutta tänään starttaavaan Kakkosen A-lohkoon on kertoimien valossa kikkailtava varovaista panostusta sisään.

MiPK – PKKU

Korostetaanpa heti alkuun erästä tärkeää seikkaa: kausi alkaa tänään, eikä mistään lopputuloksesta kannata liikaa yllättyä. Lopullisiin joukkueiden voimasuhteisiin päästään sisään hieman myöhemmin, nyt rakennellaan ajatuksia sekä tietämystä alkutalven ja koronatauon mukanaan tuomien virehuhujen sekä kokoonpanouutisten ja pelaajamateriaalien valossa.

Uskallan väittää tietäväni jonkin verran PKKU:n miesten ryhmästä. Rami ”Maksimipenkki” Hakanpää sekä Maskun Marahadza Jeppe Römark luotsaavat tälläkin kaudella varsin nuorta ja kokematonta nousijaryhmää, joka sisältää muutamia varsin näppäriä tulevaisuuden talentteja. Itse ajattelin mennä ryhmään näytille, mutta päätinkin lopulta jättää kanaviillokkimaiset vasurisivallukseni syksyn ratkaisupeleihin.

Yksi PKKU:n kompastuskivi saattaa olla juuri kokemattomuus. Vahvuuksina mainittakoon hailegebreselassiemainen kunto sekä määrättyjen rippikoulupoikien yksilötaito. Joukkue esitti kenraaliharjoituksessaan jo alustavastikin heikompaa TiPS:in kolmosdivariosastoa vastaan ennakkoluulotonta ja maistukaista peliä (4-1 voitto), mikä omalta osaltaan varmasti poiki itseluottamusta tulevaan. PKKU lähtee illan avauskamppailuun kutakuinkin parhaillaan.

MiPK ei viime kauden Kakkosessa säväyttänyt, mutta säilyi toki, eikä vähiten Rafaelin sekä Aleksis Lehtosen avustuksella. Rafael ei enää kentällä neppaile, ja Lehtonenkin liipotti Jippoon, joten nyt kaipaillaan uusia viimeistelijöitä. Maalinsylkijäkysymykseen vastattiin hankkimalla jenkkiriplailija Gerald Ben, joka säväytti muun muassa joukkueen kenraaliharjoituksessa FCV:n ryhmää vastaa piiskaamalla sisään ottelun ainoan maalin.

Näin livenä viime syksynä mikkeliläisten pari sarjapeliä, enkä voi sanoa vakuuttuneeni esityksistä. Joukkue ei tavallaan esittänyt mitään, mutta onnistui kuin onnistuikin lopulta jonkinlaisin syväkyykkyliikkein kairaamaan mukaansa pisteen tai pisteitä. Kummallista tuo palloilu, eikö olekin? MiPK:in kokoonpano näyttää uudistuneen yllättävänkin paljon tälle kaudelle, ja onkin suorastaan jännäkakkamaista nähdä, miten uudistukset vaikuttavat taktiseen puoleen. Vaativaan käskyttäjän rooliin on isketty tälle kaudelle pelaajavalmentajan roolissa hönkivä Tommi Ekmark. Juurikin 26-vuotiaan Ekmarkin kokemattomuus saattaa nousta yhdeksi kysymysmerkiksi valmennuksellisia koukeroita pohdittaessa, mutta kyseiseenkin kysymysmerkkiin saadaan vastaus kauden edetessä. MiPK:n kokoonpanosta ovat varmuudella tänään sivussa Jaakko Teräsranta, Viljami Jurvanen sekä Eero Karjalainen. Mikkeliläisten hyökkäys näyttää hyvältä, mutta miten on alakerran laita?

Pelivalinta

Mikkelin nurmipyhättöön saapuu torstai-illan kunniaksi varmasti iso joukko futista sekä salahanasta tarjottavaa keskikeppanaa janoavaa yleisöä. Miten nuori PKKU:n ryhmä kestää vieraspaineet sekä ensimmäisen ottelun mukana sinkoilevan jännityksen? Keski-Uudenmaan kokoonpanosta löytyy ketteryyttä ja taitoa, mutta miten on muun fysiikan ja jännityksen kanssa? Ryhmästä löytyy monia Kakkosen ensikertalaisia, joten tänään jos koskaan ns. punnintaan.

Vahvoja kuulantyöntäjiä pursuava MiPK omaa pelin avaimet, mikäli PKKU ei saa pallollista hallintaa itselleen, ja skulailu menee takavyömäiseksi vääntämiseksi. Jos Kerava-Tuusula-Järvenpää -akselilla suhailevat viiksi-Einarit pystyvät pitämään mikkeliläisten vaaralliset erikoistilanteet minimissä ja hallitsemaan pelin virtausta, saattaa ottelusta tulla tasainen ja jopa yllätyksellinen. Kaikkihan on mahdollista, kuten futiksessa on tapana.

Niin tai näin, avausottelu on aina avausottelu, ja kertoimien valossa sekä vallitsevan tiedon varassa on kokeiltava hyppyä vierasjoukkueen kelkkaan. PKKU Draw no bet kertoimella 3,35 on kokeilemisen arvoinen – joskin äärimmäisen maltillisella panoksella.

Sellaista. Muistakaa myös pohkeiden venyttely.

Mainitut kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. Lisää Kakkosen kertoimia tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here